Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερωτήσεις σε Υπ.Οικ και Πρόεδρο της Βουλής για το ρόλο του Γκλεν Κιμ

Αποσαφηνίσεις για τον ρόλο που διαδραματίζει σήμερα ο σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών κ. Γκλεν Κιμ, μετά και την πρώτη δημόσια παρουσίαση του σχεδίου για το παράλληλο νόμισμα σε ημερίδα του ιταλικού κοινοβουλίου, ζητά με νέα ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Επειδή για πρώτη φom>ορά παρουσιάστηκαν δημόσια με τον πιο επίσημο τρόπο από τον κορεατικής καταγωγής σύμβουλο τα στάδια του σχεδίου του δημοσιονομικού νομίσματος και με επιβεβαίωση ότι εάν υπήρχε περισσότερος πολιτικά χρόνος θα μπορούσε να είχε εφαρμοστεί, ο κ. Θεοχάρης ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:

Ποια η θέση σας επί των σταδίων του σχεδίου για το «δημοσιονομικό νόμισμα» που επεξεργαζόταν ο νυν σύμβουλος σας Γκλεν Κιμ κατά την περίοδο της εκτέλεσης των συμβουλευτικών του καθηκόντων επί θητείας του προκατόχου σας;

Ποιες οι σημερινές αρμοδιότητες και τι είδους συμβουλευτικές υπηρεσίες προσφέρει ο κ. Γκλεν Κιμ επί υπουργίας σας;

Με ποια ιδιότητα μετείχε ο κ. Γκλεν Κιμ στην πρόσφατη ημερίδα του ιταλικού κοινοβουλίου; Οι θέσεις που εξέφρασε κατά τη διάρκεια της ομιλίας-παρέμβασης απηχούν αυτές του πολιτικού του προϊσταμένου;

Παράλληλα, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ο κ. Θεοχάρης ζητά να κληθεί ο σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών από την Αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για να  ενημερωθεί το Σώμα για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν σχετικά με την ακριβή λειτουργία του σχεδίου για το παράλληλο νόμισμα, προκειμένου οι βουλευτές, αλλά και οι Έλληνες πολίτες, να ενημερωθούν επίσημα και να αποκλειστεί η πιθανότητα να γίνουν βορά σκόπιμης παραπληροφόρησης.

Επισυνάπτονται τα κείμενα της ερώτησης προς τον ΥΠ.ΟΙΚ και της επιστολής προς τον ΠτΒ:

Επιστολή ΠτΒ – Γκλεν ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ 2