Από το Βήμα της Βουλής

Ομιλία του Χάρη Θεοχάρη, στην Ολομέλεια της Βουλής

Σ/Ν Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας α) στις διατάξεις της Οδηγίας 2013/50/ΕΕ και β) στο άρθρο 1 της Οδηγίας 2014/51/ΕΕ και άλλες διατάξεις.

«Η Κυβέρνηση των ψεμάτων συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Η Κυβέρνηση έκανε αποδεκτή την πρότασή μας για υπερ-υπουργό μετανάστευσης εμμέσως. Βάλατε τον κ. Φερβέι να είναι υπερ-υπουργός και να μας συντονίζει και εμάς και τους Τούρκους και το ΝΑΤΟ. Είναι και αυτό μια πρόοδος . Ίσως και ο τρόπος να λύσετε το πρόβλημα του κ. Μουζάλα, ο οποίος υποβαθμίζεται από τον Ολλανδό επίτροπο μετανάστευσης» σημείωσε ο Χάρης Θεοχάρης στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής  κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση κοινοτικών της οδηγιών .

Συνέχισε λέγοντας  «Ο κ. Μουζάλας μας είπε χθες ότι η Αμυγδαλέζα δεν έκλεισε ποτέ. Δεν την έκλεισε ο ΣΥΡΙΖΑ; Πείτε πως όσο την κρατούσατε ανοικτή αλλά άδεια τόσο φτιάχνατε την Ειδομένη. Αυτή είναι η πολιτική σας και Αμυγδαλέζες και Ειδομένες. Τα χειρότερα και των 2 εκδοχών. Με την ευκαιρία εξηγήστε μας κιόλας πώς θα αδειάσετε την Ειδομένη. Πώς εκτιμάτε πως θα φύγουν; Mε τη βία;»

Όπως είπε η Κυβέρνηση θα αδειάσει την  Ειδομένη των μεταναστών κουτσά-στραβά, αλλά αγνοεί τις  άλλες Ειδομένες. «Με την Ειδομένη των ανέργων τι κάνετε; Τίποτα. Με την Ειδομένη των μικρομεσαίων ασχολείστε; Όχι βέβαια. Ίσα ίσα προσθέτετε νέους μικρομεσαίους πάνω σε αυτούς που την γεμίσανε οι προηγούμενοι. Έχετε στήσει τον θρόνο σας πάνω στη λάσπη της δυστυχίας του Ελληνικού λαού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε,  οι πολίτες και ειδικά οι μικρομεσαίοι ακούν σενάρια αιφνιδιασμού για νέους συντελεστές έκτακτης εισφοράς, για μείωση του αφορολόγητου ορίου, για αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.  Και το καινούργιο είναι ο ΕΝΦΙΑ και στα αυτοκίνητα! «Αφού τα νούμερα δεν βγαίνουν, η έννοια του ταξικού εχθρού επεκτείνεται στους μικρομεσαίους. Όλα θυσιάζονται για να μην προχωρήσετε σε καμία μεταρρύθμιση, σε καμία περιστολή δαπάνης σε καμία δομική αλλαγή. Το μείγμα της πολιτικής σας είναι φόροι, φόροι, φόροι» υπογράμμισε.

Στη δευτερολογία του ο Χάρης Θεοχάρης  ανέφερε « Μίλησα για διαφθορά και αυτό δεν άρεσε στον κ. Θεωνά.  Δεν αντέχει στην πολιτική κριτική όπως και ο υπόλοιπος Σύριζα . Είπα συγκεκριμένα ότι οι τροπολογίες για το Γενικό Λογιστήριο ευνοούν ειδικές σχέσεις μεταξύ ελεγκτών και ελεγχομένων. Που είναι η πολιτική σας βούληση να πατάξετε το λαθρεμπόριο όπως λέγατε στις προγραμματικές δηλώσεις του περασμένου Γενάρη ;  Ξεχάσατε και τα 2,5 δις από την Λίστα Νικολούδη . Τώρα που χάσατε τον έλεγχο των τραπεζών φέρνετε τροπολογία για τις διαφημιστικές τους δαπάνες. Όμως για τις ΔΕΚΟ, τις οποίες εσείς ελέγχετε, δεν φέρνετε καμία αλλαγή. Μιλάτε για διαφάνεια και μείωση εξόδων και φέρνεται μετακλητούς του διεθνούς  τζετ σετ . Να μας πείτε ο  κύριος Κιμ αμείβεται ή όχι με 125 χιλιάδες ευρώ των μήνα;».

«Όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν στην πράξη ότι ευνοείτε την διαφθορά . Και δεν θα πάψω να σας εγκαλώ» τόνισε κλείνοντας.