Ραδιόφωνο

Χιλιοειπωμένα κλισέ και μνημονιακοί ευφημισμοί οι προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού – Αθήνα 984

Την εκτίμηση ότι ο Πρωθυπουργός αναλώθηκε σε απλή ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης χωρίς να φαίνεται ότι πίστευε κι ο ίδιος αυτά που έλεγε, έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον “Αθήνα 9.84″ και τη Νόνη Καραγιάννη.” Ακούσαμε ψέματα, όπως ότι δεν θα επέλθουν αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, εξαγγελίες για πράγματα που ήδη έχουν γίνει, κλισέ για αλλαγές στη φορολογία, ενώ διεφάνη και η προσπάθειά του να κρύψει, ότι αναγκάζεται να πάρει πίσω πράγματα που έκανε κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση. Δεν ακούσαμε δήλωση για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση πέραν της αναβολής. Ουσιαστικά τίποτε περισσότερο πέραν του μνημονίου και χωρίς συγκεκριμένο προγραμματισμό. Πρόκειται για προγραμματικές δηλώσεις τριμήνου”, συμπλήρωσε ο κ. Θεοχάρης.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι “ο Πρωθυπουργός μας είπε ότι εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του. Εάν όμως δεν νιώθει ότι η Κυβέρνησή του εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες, πρόκειται για παράγοντα αποτυχίας. Προεκλογικά ο κ. Τσίπρας τορπίλισε τη συναίνεση μεταξύ των κομμάτων. Εμείς στηρίξαμε την συμφωνία με αίσθημα καθήκοντος προς τη χώρα, όταν ο Πρωθυπουργός είχε χάσει τον έλεγχο του κόμματός του. Κάναμε προτάσεις που έπεσαν στο κενό. Αυτό δεν σημαίνει, ότι μπορούμε να δεχτούμε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης ως δικό μας και να στηρίξουμε συγκεκριμένες δράσεις του μνημονίου που είναι επιλογές της Κυβέρνησης. Είναι το αποτέλεσμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η στήριξη που δώσαμε, όταν η χώρα τη χρειαζόταν δεν μπορεί να συνεχιστεί”.

O κ.Θεοχάρης κατέληξε λέγοντας ότι “το πραγματικό πρόβλημα για τη χώρα δεν είναι ούτε τα ισοδύναμα, ούτε το παράλληλο φαντασιακό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η προσέλκυση υγιών επενδύσεων, που θα φέρουν δουλειές. Επ’ αυτού όμως είδαμε τον Πρωθυπουργό στις Η.Π.Α. να κάνει ό,τι μπορεί για να καταστρέψει την ελπίδα”.