Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση για συνάντηση πρωθυπουργού με προέδρους ανώτατων δικαστικών

Η Δικαιοσύνη δεν είναι πλέον «τυφλή»

Η Δικαιοσύνη υποτίθεται ότι είναι τυφλή: Δεν επηρεάζεται από όσα συμβαίνουν γύρω της και κρίνει μόνο κρατώντας τη ζυγαριά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας αυτό πλέον δεν ισχύει. Ανώτατοι δικαστές χειραγωγούνται και προκειμένου αυτό να μην συμβαίνει, ο κ. πρόεδρος διέκοψε τη Διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ!

Μάθαμε ακόμη ότι «το καθήκον των δικαστών είναι να πιάσουν το σφυγμό της κοινωνίας, να δώσουν ώθηση και ελπίδα στην κοινωνία», ενώ γνωρίζαμε ότι δικάζουν με βάση το νόμο και τις συνταγματικές επιταγές.

Το τελευταίο διάστημα στη χώρα και στη Δικαιοσύνη επικρατεί αναταραχή: Τηλεοπτικές άδειες, πρωτοφανής διακοπή συνεδρίασης του ΣτΕ, παραίτηση δύο αντιπροέδρων, έκπτωση Ντογιάκου από το αξίωμά του.

Και όμως το βασικό συμπέρασμα της συνάντησης των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων με τον Πρωθυπουργό ήταν ότι εξασφάλισαν μισθολογικές αυξήσεις! Πρώτη φορά τέτοια συναλλαγή πραγματοποιείται στο φως της ημέρας.

Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει το κύρος των θεσμών;

Κατώτεροι των περιστάσεων αποδεικνύονται οι επικεφαλής των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, υπονομεύοντας το κύρος του συνόλου των δικαστικών λειτουργών.

Η Δικαιοσύνη στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τυφλή. Και «βλέπει» και «ακούει» την κυβέρνηση, δεμένη χειροπόδαρα στα δεσμά της εκτελεστικής εξουσίας.