Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση για τo έργο διαχείρισης απορριμμάτων Πελοποννήσου.

Η ανεξέλεγκτη διαχείριση των απορριμμάτων συνεπάγεται τεράστιο περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό κόστος, ενώ συνιστά διαρκή κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, επισημαίνει σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Χάρης Θεοχάρης.

Το μεγαλύτερο έργο διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έλαβε το πράσινο φως σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον κ. Φλαμπουράρη, προκειμένου η σχετική σύμβαση να υπογραφεί εντός του Απριλίου 2017.

Δεδομένου ότι η παράτυπη διακίνηση και εναπόθεση στερεών αποβλήτων μεταφράζεται σε αλλεπάλληλα πρόστιμα από την Ε.Ε., υπονομεύει το τουριστικό προϊόν της χώρας μας και δημιουργεί εκτεταμένη φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή καθώς συντελείται εκτός του επίσημου οικονομικού κύκλου, ο κ. Θεοχάρης ρωτά τους συναρμόδιους υπουργούς:

-Σε ποια φάση βρίσκονται οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για την υπογραφή της σύμβασης του έργου διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου;

-Η λύση που έχει προκριθεί ανταποκρίνεται στην υποχρέωση της τήρησης των βασικών στρατηγικών στόχων που έχουν υιοθετηθεί διεθνώς, καθώς και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Δείτε το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΔΙΤ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 1