Εκδηλώσεις

Ευοίωνες οι προοπτικές για ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας- Πακιστάν

 

 

Mε επιχειρηματική αποστολή της Ομοσπονδίας των Πακιστανικών Επιμελητηρίων Εμπορίου και Ανάπτυξης (Federation of Pakistan Chambers of Commerce and Industry)-η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας- συναντήθηκε o ανεξάρτητος Βουλευτής Χάρης Θεοχάρης με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας-Πακιστάν.

Στόχος της συνάντησης αποτέλεσε η ενημέρωση του κ. Θεοχάρη για τις προοπτικές και τις επενδυτικές δυνατότητες που παρουσιάζει η αγορά του Πακιστάν σε τομείς όπως η ενέργεια, οι κατασκευές, η παροχή υπηρεσιών υγείας και τα έργα υποδομής.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών και στους τρόπους ενίσχυσης των επαφών Ελλήνων και Πακιστανών επιχειρηματιών με σκοπό τις εκατέρωθεν εξαγωγές προϊόντων. Όπως ανέφερε ο κ. Θεοχάρης χαρακτηριστικά: «Οι εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα φθάνοντας μόλις τα 73 εκατ. δολάρια ετησίως. Ως εκ τούτου οι προοπτικές ενίσχυσης τους μέσα από στοχευμένες εξαγωγικές δράσεις μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα ευοίωνες».

Μέλη της πακιστανικής επιχειρηματικής αποστολής τόνισαν ότι το Πακιστάν αποτελεί μια εκ των πλέον ταχέως εξελισσόμενων οικονομιών και ως εκ τούτου ιδιαίτερα κερδοφόρες εκτιμάται ότι θα είναι επενδύσεις Ελλήνων επιχειρηματιών σε τομείς όπως της Βιομηχανίας και του Εμπορίου, αλλά και σε κλάδους όπως τα ηλεκτρονικά, η ζάχαρη, τα φρούτα, και δερμάτινα είδη.

Παρόντες στη συνάντηση με την 12μελή επιχειρηματική αντιπροσωπεία ήταν ο κύριος Arfan Yousaf, Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Πακιστάν και ο κύριος John Tzen, Επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνό-Πακιστανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.