Ραδιόφωνο

Η κυβέρνηση δημιουργεί στρατιές ομήρων συμβασιούχων για να τους μονιμοποιήσει και να δημιουργήσει στρατιές πιστών – North 98fm

«Η κυβέρνηση συντηρεί τον μύθο ότι μπορεί να επιτευχθεί λύση την 20ηΦεβρουαρίου, ενώ ήδη έχει βγει η επίσημη ατζέντα του Eurogroup και αυτό είναι δείγμα της αναξιοπιστίας της» τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον Ρ/Σ  North 98 fm και στον Βαγγέλη Γιακουμή.

«Για το τι θα σημάνει αυτή η καθυστέρηση για τους Έλληνες εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και την οικονομία, έχει μιλήσει ο κ. Βίζερ, ο οποίος κάνει ό, τι μπορεί προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές» πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης  παρατηρώντας ότι «φτάσαμε στο σημείο να ενδιαφέρεται εκείνος περισσότερο από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Τσακαλώτο, γεγονός που μας κάνει να αναρωτιόμαστε για τον ρόλο του καθενός. Τόσο χαμηλά έχουμε πέσει».

«Τα έσοδα από την υπερφορολόγηση πηγαίνουν στις μονιμοποιήσεις του κ. Σκουρλέτη. Η κυβέρνηση με τους συμβασιούχους δημιουργεί στρατιές ομήρων για να τους μονιμοποιήσει και να δημιουργήσει στρατιές πιστών».

Παράλληλα υπενθύμισε ότι «οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων έχουν αυξηθεί κατά 1,3 δισ. ευρώ τη στιγμή που καταστρέφεται η ελληνική οικονομία από τις αυξήσεις φόρων και την εξάντληση των καταθέσεων».

Για τη συζήτηση περί δραχμής επεσήμανε πως «είναι προφανές ότι κύκλοι στην Ευρώπη αλλά και εντός Ελλάδας θέλουν το grexit. Επιχειρηματίες με εταιρείες που φυτοζωούν, ενώ έχουν βγάλει τα κέρδη στο εξωτερικό. Έτσι δεν έρχεται ανάκαμψη. Είναι εγκληματικό να συζητάμε τέτοια σενάρια όταν υπάρχουν ένα εκατομμύριο άνεργοι».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών εκτίμησε πως «οι εκλογές δεν είναι προτεραιότητα για κανέναν. Ωστόσο είμαστε σε μια εποχή που τα ατυχήματα είναι εύκολα. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα γυρίσει το καράβι και ποντάρει σε πιθανή αναταραχή λόγω των εκλογών στην Ευρώπη. Να την εκμεταλλευτεί με κάποιον τρόπο»

Τέλος, για τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου σημείωσε: «Προσπαθούμε αυτή την περίοδο να περιγράψουμε έστω σε αδρές γραμμές ένα αξιόπιστο σχέδιο εξόδου από την κρίση. Ένα ελληνικό σχέδιο που θα είναι αξιόπιστο για τους εταίρους, επειδή θα το φτιάξουμε και θα το υποστηρίξουμε εμείς. Θα προσπαθήσουμε να το θέσουμε στον δημόσιο διάλογο και να το προωθήσουμε στους πολιτικούς φορείς. Αφού το κάνουμε, θα διαπιστώσουμε εάν υπάρχει στα κόμματα σημείο συνεννόησης».