Καθυστέρηση στη παράταση σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών - Χάρης Θεοχάρης - Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ - Βουλευτής ΝΔ Νοτίου Τομέα

Καθυστέρηση στη παράταση σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Screenshot 2019 01 09 At 15.05.22
Tη σημαντική καθυστέρηση στην Παράταση Σύμβασης Παραχώρησης για 20 επιπλέον έτη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών- γεγονός που υποχρεώνει  από 1/1/2019 τον ΔΑΑ να καταβάλλει ημερησίως 330.000 ευρώ παρότι δε φέρει ευθύνη για την εν λόγω καθυστέρηση- αναδεικνύει με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χάρης Θεοχάρης.
 
‘Ηδη από τις 19 Δεκεμβρίου, με προηγούμενη ερώτηση, ο κ. Θεοχάρης είχε επισημάνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν  από τη μη έγκαιρη κύρωση της αναθεωρημένης σύμβασης παραχώρησης του Αεροδρομίου.
 
Η επέκταση της συγκεκριμένης σύμβασης αποτελεί ελληνική δέσμευση στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος στήριξης, εντάσσεται στο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησεων, τα  έσοδα από  αυτή θα ανέλθουν σε 550 εκατομμύρια, όπως υπογραμμίζει ο κ. Θεοχάρης,  ενώ η υπαιτιότητα της οικονομικής επιβάρυνσης των 330.000 ευρώ είναι των αρχών που καθυστερούν την κύρωση της σύμβασης από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και όχι της εταιρείας του αεροδρομίου.
Στο πλαίσιο αυτό,  ο βουλευτής της ΝΔ ρωτά το Υπουργείο Οικονομικών για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν την δαπανηρή και αδικαιολόγητη καθυστέρηση  και αν το Υπουργείο ή το ΤΑΙΠΕΔ έχουν σκοπό να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας το συντομότερο δυνατό.