Ομιλία στο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ - Χάρης Θεοχάρης - Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ - Βουλευτής ΝΔ Νοτίου Τομέα

Ομιλία στο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ

IMG 0080
IMG_0080
IMG_3145.JPG
IMG_3108.JPG
IMG_3136.JPG
IMG 0080 IMG 3145.JPG IMG 3108.JPG IMG 3136.JPG

Εθνικό σχέδιο σωτηρίας: Φορολογική επανάσταση, ασφαλιστική επανάσταση, επενδύσεις.

Η χώρα χρειάζεται άμεσα ένα εθνικό σχέδιο σωτηρίας και ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας. Ένα σχέδιο που θα φέρει φορολογική επανάσταση μεταφέροντας πόρους από την κατανάλωση στις επενδύσεις, που θα φέρει ασφαλιστική επανάσταση και θα στοχεύει στην αύξηση των επενδύσεων. Χωρίς αύξηση των επενδύσεων και με προβλέψεις για ανάπτυξη 1,5% ως το 2030 κανένα χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Αυτά επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο 34ο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ.

Και συνέχισε λέγοντας ότι ένα εθνικό σχέδιο πρέπει να αντιμετωπίσει τους μεγάλους εχθρούς της χώρας: Την υπογεννητικότητα, τη διαφθορά και τη γραφειοκρατία.

Σημείωσε δε πως σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι δεν αντέχουν άλλο την υπερφορολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ. Την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ στην ακίνητη περιουσία οι φόροι ανήλθαν από 3,1 δις σε 3,6 δις. Τι την έκαναν αυτήν τη διαφορά,  τι έκαναν τα 4 δις επιπλέον φόρων που επέβαλαν το 2016,  διερωτήθηκε ο βουλευτής Β΄Αθήνας. Τα χρήματα της υπεροφορολόγησης πήγαν στην αύξηση του μισθολογικού κονδυλίου του Δημοσίου, το οποίο αυξήθηκε κατά 1,3 δις ευρώ το 2016.

Η Ελλάδα πρέπει επειγόντος να γυρίσει στην κανονικότητα τόνισε  ο Χάρης Θεοχάρης. Δεν μπορεί η χώρα με την υψηλότερη ανεργία στην Ευρώπη να διαθέτει μόλις το 0,7% του ΑΕΠ για την ανεργία, όταν η Ισπανία διαθέτει το 2,5%.

Κλείνοντας σημείωσε πως έξοδος από την κρίση με την αγορά ακινήτων καθημαγμένη δεν θα υπάρξει, πράγμα που δυστυχώς από όσα άκουσε από τους εκπροσώπους της,  δεν μπορεί να καταλάβει αυτή η κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που θα ήταν πολύ καλύτερη ως αντιπολίτευση.