Εκδηλώσεις

Ο Χάρης Θεοχάρης στη 12η Διάσκεψη για την Ενίσχυση του Οικονομικού Μέλλοντος της Μέσης Ανατολής

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας ως επενδυτικού προορισμού παρουσίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης στη 12η Διάσκεψη για την Ενίσχυση του Οικονομικού Μέλλοντος της Μέσης Ανατολής που πραγματοποιήθηκε στη Ντόχα του Κατάρ στις 12-13 Νοεμβρίου 2017.

Τις εργασίες της διεθνούς διάσκεψης άνοιξε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας και σε αυτή συμμετείχαν 250 περίπου εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, επενδυτικών εταιρειών, τραπεζών, δεξαμενών σκέψης, καθώς και πολιτικοί από 70 και πλέον χώρες.

Ο κ. Θεοχάρης ανέδειξε τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας σε τομείς όπως η Ενέργεια, τα αγροτικά προϊόντα, Logistics, η Τεχνολογία Πληροφορικής και Επικοινωνιών τονίζοντας ότι η χώρα μας αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός το οποίο -με τις κατάλληλες αλλαγές στον τομέα της φορολογίας- μπορεί να συνδράμει στην προσέλκυση ξένων κεφαλαίων.

Η ετήσια διάσκεψη διοργανώνεται από την κυβέρνηση του Κατάρ με την οργανωτική στήριξη του Κέντρου για την Ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια (CMED) και τελεί υπό την αιγίδα του εμίρη του Κατάρ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι.

Στις εργασίες του διεθνούς φόρουμ μετείχαν -μεταξύ άλλων- οι Rand Corporation, China Everwin Asset Management Co, NBC Universal, Brookings Institute, Qatar Central Bank, DL Bush and Associates και Comcast Corporation.