Στον Λευκό Οίκο με αφορμή την ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας - Χάρης Θεοχάρης - Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ - Βουλευτής ΝΔ Νοτίου Τομέα

Στον Λευκό Οίκο με αφορμή την ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας

54458166 1744625452305475 2954226579481296896 N

Ήταν χαρά και τιμή για εμένα να βρεθώ χθες στο Λευκό Οίκο προσκεκλημένος  του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την ετήσια εορτή που διοργανώθηκε  με αφορμή την ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Αυτό που με συγκίνησε περισσότερο ήταν η παρουσία της ελληνικής ομογένειας, πάντα δίπλα μας, πάντα συμπαραστάτης μας έτοιμη και πρόθυμη να προσφέρει με ανιδιοτέλεια και αγάπη προς την πατρίδα.

Ο κόσμος της ομογένειας έχει αγωνία για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και υπάρχει η δυνατότητα σημαντικών επενδύσεων από την πλευρά τους, αρκεί εμείς να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην ομιλία του εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη για όσα η ελληνική παράδοση έχει συνεισφέρει στο χτίσιμο της αμερικανικής κουλτούρας.

Με χαρά ξαναείδα τον Aρχιεπίσκοπο Bορείου και Νοτίου Αμερικής, κ.κ. Δημήτριο. Μιλήσαμε για όσα μεσολάβησαν από πέρσι το καλοκαίρι που τον είχα ξαναδεί στην Ουάσιγκτον. Είναι αισιόδοξος αν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα είναι μεγάλα.