Εκδηλώσεις

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου.

Φορολογία, ασφάλεια και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας  αποτέλεσαν τα βασικά θέματα συζήτησης κατά τη  συνάντηση  του ανεξάρτητου Βουλευτή κ. Χάρη Θεοχάρη με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας κ. Σταύρο Καφούνη και μέλη του ΔΣ.

Οι εκπρόσωποι των εμπόρων ενημέρωσαν  τον κ. Θεοχάρη για το ζήτημα της υψηλής φορολογία που «τσακίζει» όπως χαρακτηριστικά είπαν πελάτες και ιδιοκτήτες, όπως και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες συγκεκριμένων περιοχών λόγω της αυξημένης παραβατικότητας.  Παράλληλα έθεσαν το θέμα  της υπερφορολόγησης του ηλεκτρονικού εμπορίου την ώρα που η χώρα μας κατέχει την προτελευταία θέση στην αξιοποίηση του διαδικτύου  και  καθώς  τα προβλήματα που δημιουργεί η αυξημένη γραφειοκρατία.

Ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί άμεσα  το θέμα της φορολογίας μέσω της πρότασης που έχει καταθέσει για μείωση των φορολογικών συντελεστών στο 20%, πρόταση που έχει παρουσιάσει μαζί με τους κ.κ. Ν. Χριστοδουλάκη και Μ. Νεκτάριο. Επιπλέον συμφώνησαν με τους εμπόρους ότι το ζήτημα της ασφάλειας είναι σημαντικό και πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα ειδικά στο κέντρο της πόλης.

Τέλος για το ζήτημα της γραφειοκρατία έθεσε ως προτεραιότητα  την καθιέρωση του Ηλεκτρονικού Δημοσίου προκειμένου να περιοριστεί η ταλαιπωρία των πολιτών.  Για το θέμα της επιχειρηματικότητας,  επεσήμανε ότι παρά την επέκταση των μεγάλων καταστημάτων, θα πρέπει να βρεθεί ζωτικός χώρος και να δοθούν κίνητρα και για τη μεσαία και  τη μικρή επιχείρηση, οι οποίες συμβάλλουν τα μέγιστα και στην εθνική οικονομία και στις τοπικές κοινωνίες.

Τέλος ο κ. Θεοχάρης, δεσμεύτηκε να βοηθήσει με κάθε τρόπο τους εμπόρους της Αθήνας μέσω κοινοβουλευτικών δράσεων και πρωτοβουλιών.