Συναντήσεις

Συνάντηση του Υπ. Τουρισμού με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα

Το άνοιγμα του Τουρισμού και οι προοπτικές ανάδειξης της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα και τους Αντιδημάρχους Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη και Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδη.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν οι δυνατότητες προβολής της Θεσσαλονίκης καθώς οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού που αφορούν στην ενίσχυση και στην ανάκαμψη του κλάδου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε έργα στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε δύο εμβληματικές παρεμβάσεις, στην ανάπλασης του μνημειακού άξονα της Αριστοτέλους και την επέκτασης της παλιάς παραλίας προς τη θάλασσα με την κατασκευή ξύλινου «ντεκ», με τις σχετικές μελέτες να αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έπειτα από σχετική προέγκριση που έχει δοθεί από το Υπουργείο Τουρισμού.

Τέλος, ο Υπουργός Τουρισμού και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή συνεργασία καθ’ όλη αυτήν τη δύσκολη περίοδο, θέτοντας ως στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη της Θεσσαλονίκης.