Τηλεόραση

Το ασφαλιστικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι μια τρύπα στο νερό

“Το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να είναι άλλη μια τρύπα στο νερό, πρώτα από όλα γιατί δεν αντιμετωπίζει καμία από τις αντισυνταγματικότητες της ρύθμισης του 2012, όπως αυτές κρίθηκαν από το ΣτΕ.  Δεύτερον γιατί κινείται στα ίδια χνάρια των παλαιών νόμων και άρα δεν είναι μεταρρύθμιση”, τόνισε στη εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ποταμιού υπογράμμισε για άλλη μια φορά πως το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει το νέο Ασφαλιστικό, καθώς κινείται στην ίδια κατεύθυνση όλων των ρυθμίσεων από το νόμο Σιούφα και μετά.

Ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε και στα θετικά σημεία της πρότασης, όπως η ενοποίηση των ταμείων που θα επιφέρει απλοποίηση στο σύστημα, στις λειτουργίες και στη διοίκηση του Ασφαλιστικού και θα επιτρέψει τη μείωση του προσωπικού και τη μεταφορά ανθρώπινων πόρων στις εφορίες, ώστε να αντιμετωπιστεί το γεγονός ότι με αυτήν την παρέμβαση οι εισφορές μετατρέπονται σε φόρους.

Τέλος, αναφερόμενος στην εκλογή του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο Χάρης Θεοχάρης αναγνώρισε ότι αυτή είναι δείγμα των κοινωνικών διεργασιών που λαμβάνουν χώρα στην ελληνική κοινωνία και του αιτήματος για ουσιαστική ανανέωση του πολιτικού συστήματος, τονίζοντας πως “η μεταπολίτευση και το παλαιό κομματικό σύστημα φθάνουν στο τέλος τους”.