Άρθρα

Το πρόγραμμα της ΝΔ στοχεύει στην ανάκαμψη της οικονομίας – Liberal.gr

Του Χάρη Θεοχάρη*

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές και στόχος μας είναι μία αυτοδύναμη Ελλάδα. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί μέσα από ισχυρή εντολή του ελληνικού λαού και αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό που προέχει, είναι να μπει μία τάξη στην οικονομία της χώρας, να αλλάξουμε την εικόνα της και να οδηγηθούμε στην πολυπόθητη ανάπτυξη. Με βάση μας το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο έχει κοστολογήσει κάθε βήμα, από την πρώτη κιόλας μέρα θα βαδίσουμε με γενναία και ριζοσπαστικά μέτρα προς την ανάκαμψη της οικονομίας. Άλλωστε, όσα έχουμε δηλώσει είναι όλα, όσα μπορούν και πρέπει να υλοποιηθούν. Ποτέ δεν τάξαμε, ούτε είπαμε μεγάλα και ανέξοδα λόγια.

Συγκεκριμένα, μειώνουμε το φόρο επιχειρήσεων από 28% σε 20%, μέσα σε δύο χρόνια και τον φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%. Παράλληλα, καθιερώνουμε κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων με διπλασιασμό του χρόνου συμψηφισμού ζημιών με κέρδη και υπεραποσβέσεις για νέες επενδύσεις σε ποσοστό 200%. Αυτά, μαζί με την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος, θα μας οδηγήσουν πολύ σύντομα στον δρόμο της ανάπτυξης. Επίσης, για τη φοροδιαφυγή, που αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα και μαστίζει την ελληνική οικονομία, έχουμε πει πολλές φορές, πως θέλουμε μέσα από την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών να περιορίσουμε το εύρος της. Σύμμαχός μας σε αυτό θα είναι η φορολογική ελάφρυνση. Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι ο πολίτης να μπορεί να πληρώνει τους φόρους του. Φυσικά, σε συνδυασμό με τα παραπάνω, θα προχωρήσουμε και σε αύξηση των ελέγχων, προκειμένου κάποια πράγματα να γίνουν επιτέλους συνείδηση.

Μέχρι σήμερα, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ολοφάνερα μισούσε τις επενδύσεις και την ανάπτυξη, παρακολουθούσαμε τον στραγγαλισμό της μεσαίας τάξης. Προφανώς, μία κυβέρνηση που δεν αντιλαμβάνεται ότι η ανάκαμψη θα έρθει μέσα από ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, είναι λογικό να αντιδρά στα όσα λέμε. Εμείς, όμως, μιλάμε για λιγότερους φόρους και αυτό σημαίνει περισσότερη ανάπτυξη. Δεν είναι τυχαίο, ότι επιλέγουμε ως κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής μας εκστρατείας το: «Ισχυρή ανάπτυξη, αυτοδύναμη Ελλάδα». Το ένα είναι άμεσα συνδεδεμένο με το άλλο. Αν δεν υπάρχει ισχυρή ανάπτυξη, δεν μπορεί η χώρα πραγματικά να πατήσει καλά στα πόδια της. Μία ισχυρή οικονομία μπορεί να στηρίζει ολόκληρο το κοινωνικό κράτος. Επομένως, σύμφωνα με την αναπτυξιακή δυναμική, την οποία προγραμματίζουμε, και με μια μεγάλη έκρηξη επενδύσεων, είναι σίγουρο ότι θα επέλθουν περισσότερα έσοδα στον κρατικό Προϋπολογισμό. Η μόνη πολιτική δύναμη, η οποία μπορεί να φέρει ανάπτυξη και έχει εστιάσει σε αυτό είναι η Νέα Δημοκρατία.

*Ο κ. Χάρης Θεοχάρης, υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών.