Ραδιόφωνο

Αυτή τη Στιγμή Καλούμαστε να Πολεμήσουμε τις Δυνάμεις του Σκότους και του Λαϊκισμού – ΣΚΑΙ 100.3

«Η κυβέρνηση μέσα σε τέσσερις μήνες από τις εκλογές έχει χάσει όλη τη δυναμική της. Βρίσκεται μέσα σε μια αδιέξοδη κατάσταση για την οποία ευθύνεται σε ποσοστό 100% και πρέπει να βρει μόνη της τρόπο για να βγει από αυτήν. Η κυβέρνηση Τσίπρα/ Καμμένου δε μπορεί σε καμιά περίπτωση να στηριχτεί», τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και την εκπομπή του Τάκη Χατζή.

Και συνέχισε: «Εμείς, ως Ποτάμι, πρέπει να προχωρήσουμε στις εσωτερικές μας διαδικασίες, στον προσυνεδριακό και συνεδριακό διάλογο, και στη συνέχεια σε ανοίγματα για εύρεση σημείων επαφής με όμορες δυνάμεις στο χώρο του κέντρου. Στόχος να μην αφήσουμε την πόλωση και το δικομματισμό να αλώσουν το χώρο του κέντρου, εξέλιξη η οποία θα καθιστούσε ασταθές το πολιτικό μας σύστημα».

Απαντώντας σε ερώτηση περί ιδεολογικής συγγένειας του Ποταμιού με τη ΝΔ, ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι το θέμα δεν είναι ιδεολογικό. Συγκεκριμένα τόνισε ότι: «Αυτή τη στιγμή καλούμαστε να πολεμήσουμε τις δυνάμεις του σκότους και του λαϊκισμού. Βέβαια ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ακόμα αποδείξει ότι μπορεί να βγάλει τη ΝΔ στο ξέφωτο της λογικής». Και προσέθεσε: «Το πρόβλημα της χώρας είναι πρωτίστως πολιτειακό και ως εκ τούτου απαιτείται θεσμική ανασυγκρότηση».

Επιπρόσθετα ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι όσο δεν υπάρχει πολιτικός φιλελευθερισμός, ο οικονομικός φιλελευθερισμός ενδέχεται να βλάψει τη χώρα. Και τούτο διότι όταν η εναλλακτική πρόταση έγκειται ανάμεσα στο να κρατηθεί ένα περιουσιακό στοιχείο από το Δημόσιο και να απαξιωθεί ή να πουληθεί στους ιδιώτες για ένα κομμάτι ψωμί, τότε μπορεί εύκολα να κατανοήσει κάποιος τους λόγους για τους οποίους ο κόσμος στρέφεται στην αποχή, το χαβαλέ και πιθανώς στο φασισμό.

Κλείνοντας τη συνέντευξη, αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα του αγροτικού, διατυπώνοντας την πρόταση για 13% φορολόγηση σε ομάδες παραγωγών, ενίσχυση της εξωστρέφειας μέσω εξαγωγών, καθώς και δυνατότητα καταχώρησης στα έξοδα των αγροτών των ασφαλιστικών εισφορών των απασχολούμενων μελών των οικογενειών τους.