Ραδιόφωνο

Δε μπορεί να υπάρξουν προϋποθέσεις συνεργασίας με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΣΚΑΙ 100,3

“Όσες φορές Κυβερνήσεις προσπάθησαν να λύσουν το Ασφαλιστικό στο παρελθόν αντιμετώπισαν  εμπόδια ακόμα και από το ίδιο τους το κόμμα. Θα πρέπει να μπει μια σειρά και να επέλθει μια ισορρόπηση της δικαιοσύνης στα θέματα των συντάξεων. Το κοινωνικό αίτημα σήμερα για αυτό το θέμα είναι η δικαιοσύνη στα βάρη και η ευημερία για όλους”, δήλωσε σήμερα στην εκπομπή του Τ. Χατζή «Ακραίως», στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης.

“Δεν μπορεί να υπάρχουν συνταξιούχοι που λαμβάνουν συντάξεις κάτω από το όριο της φτώχειας, που δεν μπορούν να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή. Το σύστημα πρέπει να χαρακτηρίζεται από δικαιοσύνη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί η Κυβέρνηση να συνεχίζει να εξαιρεί τα «ευγενή» ταμεία από τις ρυθμίσεις επιβαρύνοντας υπέρμετρα τους υπολοίπους επειδή σε αυτά βρίσκεται η εκλογική της πελατεία”, υπογράμμισε ο Χάρης Θεοχάρης. Συνεχίζοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού σημείωσε χαρακτηριστικά πως σε μια χώρα που έχει πτωχεύσει δεν μπορούν να υπάρχουν ταμεία που εξαιρούνται από τις ρυθμίσεις. Ταυτόχρονα ανέφερε πως οι όποιες μειώσεις θα πρέπει να γίνονται επί πραγματικών συντάξεων και όχι επί ονομαστικών συντάξεων του 2010. Σημείωσε μάλιστα χαρακτηριστικά πως“ 10% μείωση επί ονομαστικής σύνταξης 1500 είναι 150 ευρώ. Με σύνταξη ήδη περιορισμένη στα 1000 ευρώ αυτό σημαίνει 15% πραγματική μείωση, η οποία θα πάει τον συγκεκριμένο συνταξιούχο στα 850 ευρώ, τη στιγμή που αυτός που μπήκε στη κρίση με 900 ευρώ έχει μείνει σταθερός σε αυτά”. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, τόνισε πως οι περικοπές θα πρέπει να γίνονται με βάση το τι ένσημα έδωσε ο κάθε ασφαλισμένος και το τι σύνταξη πήρε. Άλλο 1500 ευρώ σύνταξη για έναν 70ρη που την πήρε στα 65 και άλλο 1500 ευρώ του 70ρη που την πήρε στα 50. Προφανώς δεν είναι το ίδιο και για αυτό οι οριζόντιες περικοπές είναι άδικες”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα σενάρια συνεργασίας ο Χάρης Θεοχάρης επεσήμανε πως δεν υπάρχουν, ούτε μπορούν να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για συνεργασία με αυτήν τη Κυβέρνηση, καθώς είναι μια κυβέρνηση που δεν θέλει τις μεταρρυθμίσεις, ούτε θέλει να αλλάξει τη χώρα. “Ο τόπος κινδυνεύει ακόμα και τώρα. Μετά από ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, μέρος των περικοπών των συντάξεων που έχουν νομοθετηθεί θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί μέσω της ανάπτυξης. Αντί για αυτό το αρμόδιο Υπουργείο εδώ και ένα χρόνο δεν έχει φέρει ούτε ένα νόμο σχετικό με το ζήτημα αυτό”, υποστήριξε ο Χάρης Θεοχάρης.