Τηλεόραση

Εμείς δεν θα γίνουμε δεκανίκι της αλαζονείας, της ανικανότητας και των ψεμμάτων

Το Ποτάμι έχει καθαρή ιδεολογική θέση, πιστεύει στην οικονομία της αγοράς, στην ανάγκη για κοινωνικό δίχτυ προστασίας και στη φιλελεύθερη αντιμετώπιση των ζητημάτων του κοινωνικού πεδίου. Έχουμε αποφασίσει να πολιτευθούμε με συνέπεια, σε πλήρη αντίθεση με όσους βρέθηκαν ως σήμερα στην αντιπολίτευση, οι οποίοι ακολουθώντας τις δημοσκοπήσεις χρησιμοποίησαν πρόσκαιρα ψέμματα για να έρθουν στην εξουσία. Αυτό όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, όπως και αυτή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το πλήρωσαν ακριβά, υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης στην εκπομπή του ALPHA, Εκλογές 2015.

Εν συνεχεία ο Χ. Θεοχάρης τόνισε πως το Ποτάμι δεν θα γίνει δεκανίκι της αλαζονείας, της ανικανότητας και των ψεμμάτων, σημειώνοντας πως δεν έχει σκοπό να συνεργαστεί με κανέναν αν δεν μπουν προϋποθέσεις για το τι είδους κυβέρνηση θα είναι αυτή.

Ο Χ. Θεοχάρης σημείωσε πως όποιο κόμμα υπόσχεται διαπραγμάτευση λέει ψέμματα. Η όποια επαναδιαπραγμάτευση υπόσχονται τα 2 μεγάλα κόμματα θα φέρει για παράδειγμα 500 εκ. ευρώ μείωση συντάξεων και 700 εκ. ευρώ νέους φόρους. Λίγες χειρουργικές διορθωτικές παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνουν άμεσα. Αυτό όμως που χρειάζεται είναι ένα θετικό σοκ, να τελειώνουμε δηλαδή με το μνημόνιο σε 2 αντί για 3 χρόνια, μέσω της ελάχιστης πολιτικής συναίνεσης.

Ο Χ. Θεοχάρης τόνισε πως ο κ. Τσίπρας παίζει με τις εκλογές το παιχνίδι της δημοκρατικής νομιμοποίησης. Στην πραγματικότητα από την αμηχανία του ζητάει τη βοήθεια του κοινού, δηλαδή του ελληνικού λαού. Αυτό το κάνει γιατί δεν ξέρει την απάντηση στο ερώτημα της διακυβέρνησης της χώρας. Κλείνοντας σημείωσε πως η ευθύνη τώρα βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού λαού, ο οποίος αφού πίστεψε στο «λεφτά υπάρχουν», στα «Ζάππεια 1-2-3» και στο «σκίζω τα μνημόνια» του ανεύθυνου πολιτικού συστήματος, θα πρέπει να αποφύγει να καταστεί ο ίδιος ανεύθυνος, απαντώντας στο ερώτημα που του έθεσε ο κ. Τσίπρας, στηρίζοντας το «μαύρο», το «γελοίο» ή την αποχή.