Ανακοινώσεις

Επίσκεψη Χάρη Θεοχάρη στο “Χαμόγελο του παιδιού”

Η κυβέρνηση πρέπει να πιστέψει στην αλληλεγγύη

« Η κυβέρνηση δε μπορεί να επικαλείται την αλληλεγγύη προς τους δανειστές-εταίρους όταν δεν επιδεικνύει η ίδια αλληλεγγύη προς αυτούς που έχουν ανάγκη εσωτερικά στη χώρα», τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης κατά την επίσκεψή του στο Χαμόγελο του Παιδιού που κλονίζεται από το βάρος του ΕΝΦΙΑ. Πρόσθεσε δε ότι «η κυβέρνηση αν θέλει να λέγεται αριστερή θα πρέπει να αρχίσει να πιστεύει στην αλληλεγγύη», καθώς -όπως είπε- «οι αρχές δεν τηρούνται μόνο όποτε μας συμφέρει, τηρούνται σε κάθε περίπτωση και γι’ αυτό ονομάζονται αρχές. Είναι αδιανόητο ο κ. Αλεξιάδης να λέει ότι δε μπορεί να κάνει τίποτα και πως δυστυχώς το Χαμόγελο του Παιδιού πρέπει να πληρώσει αυτόν τον φόρο, είναι μια υπεκφυγή, μια τροπή σε φυγή από τις υποχρεώσεις που έχει ο υπουργός Οικονομικών».

«Ο κ. Θεοχάρης μας γνώρισε από τη θεσμική του θέση ως γενικός γραμματέας τιμώντας και τη δημόσια διοίκηση και τους ανθρώπους μέσα σ’ αυτή, μαζί με τους οποίους κάνουμε το έργο που γίνεται»

επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το Χαμόγελο του Παιδιού κάλυψε 52.000 παιδιά το πρώτο εξάμηνο μέσα από δομημένες διαδικασίες και τη συνεισφορά ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν», προσθέτοντας ότι «ο  ΕΝΦΙΑ, οι φόροι, είναι θέμα στο οποίο πρέπει να βρεθεί λύση, μια διακομματική αντιμετώπιση, με λογική και στρατηγική να στηρίξουμε αυτούς που στηρίζουν τους ευάλωτους, αλλά όχι χωρίς έλεγχο».

Εν κατακλείδι ο κ Θεοχάρης σημείωσε ότι «η Δημοκρατική Ευθύνη προτείνει ένα σκληρό εξωτερικό πλαίσιο, δηλαδή μια προσπάθεια πιστοποίησης των φορέων που πράγματι έχουν τα εχέγγυα να βοηθήσουν με τρόπο που δεν θα οδηγεί σε ζητήματα κακοδιαχείρισης και διαφθοράς και από την στιγμή που έχουμε την πιστοποίηση το εσωτερικό πλαίσιο πρέπει να είναι μαλακό, δηλαδή σε αυτούς τους φορείς η Πολιτεία να δίνει προνόμια ώστε να τους βοηθήσει στο έργο τους, ιδιαίτερα με τη μείωση της γραφειοκρατίας και τη μείωση των βαρών που δε μπορούν να καλυφθούν από μια ιδιωτική πρωτοβουλία».