Ραδιόφωνο

Επική ήττα στο προσφυγικό από τις παλινωδίες της Κυβέρνησης – Focus FM

«Ο κ. Μουζάλας μιλώντας στους δημάρχους στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ομολόγησε ότι δεν υπάρχει κανένα κεντρικό σχέδιο για το προσφυγικό» ,  τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης  στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS FM και στον Δημήτρη Βενιέρη.

« Η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε καλέσει σε συνεννόηση εδώ και έξι με εννέα μήνες τους υπουργούς εξωτερικών των υπολοίπων χωρών . Τώρα θα πρέπει να διαχειριστούμε τα κλειστά σύνορα . Οι παλινωδίες και οι τραγικές καθυστερήσεις  στο προσφυγικό είναι αδιανόητες και δεν διαφέρουν σε τίποτα από την διαχείριση που κάνει η κυβέρνηση σε όλα τα θέματα», σημείωσε , εκτιμώντας  ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουμε στα σύνορά μας περίπου 200 χιλιάδες πρόσφυγες . «Αυτό που προέχει τώρα είναι να ζητήσουμε την μέγιστη δυνατή βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε.

Δήλωσε ότι βρισκόμαστε σε μια διελκυστίνδα μεταξύ ΔΝΤ , Ελλάδας και Ευρωπαίων και η ανικανότητα της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα δημιουργεί κάθε μήνα νέα  κενά με αποτέλεσμα η πλάστιγγα να αδυνατεί να γείρει προς το μέρος μας.

Αναφορικά με Το Ποτάμι ο Χ. Θεοχάρης επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η κοινωνική ανάγκη για την ύπαρξη του κόμματος είναι ισχυρή, τονίζοντας ότι πρέπει να παρθούν εκείνα τα μέτρα για την επανίδρυση του κινήματος και την επανασύνδεσή του με την κοινωνία. «Περιμένω να γίνουν κινήσεις από την ηγεσία του κόμματος προς αυτήν την κατεύθυνση . Ο Σταύρος Θεοδωράκης  είναι ένας πρόεδρος πολύ ισχυρός και παρότι έχω εκφράσει συγκεκριμένες διαφωνίες για την στρατηγική του κατεύθυνση , για τις οποίες και παραιτήθηκα από την θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου , έχει την στήριξή μου να προχωρήσει», σημείωσε.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του πολιτικού μας συστήματος στο σύνολό του. «Το δίλημμα ανάμεσα στον κρατισμό και την δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου είναι υπαρκτό και κάθε κόμμα πρέπει να τραβήξει διαχωριστικές γραμμές και να πει ξεκάθαρα με ποια πλευρά συντάσσεται».