Τηλεόραση

Η Κυβέρνηση μεταθέτοντας τα προβλήματα του ασφαλιστικού ομολογεί ότι δε θα κυβερνά μέχρι το 2018

Χάρης Θεοχάρης

Ταξικό νομοσχέδιο χαρακτήρισε το ασφαλιστικό, ο κοινοβουλευτικός  εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA. Κάλεσε την Κυβέρνηση να παραδεχθεί στον ελληνικό λαό ότι φέρνει ένα νομοσχέδιο, με το οποίο συμφωνούν οι εργοδότες και διαφωνούν οι εργαζόμενοι. Σχολιάζοντας την συμφωνία των εργοδοτών στο ζήτημα της αύξησης των εισφορών διευκρίνισε, ότι δεν πρόκειται για χρήματα που τους ανήκουν, καθώς η αύξηση των εισφορών είναι  λεφτά των εργαζομένων.

«Μια αύξηση ακόμη και 1% στις εισφορές που μπορεί να αυξάνει σημαντικά το μισθολογικό κόστος ενδέχεται να μην επηρεάζει τη λειτουργία των κερδοφόρων επιχειρήσεων. Όμως για τις επιχειρήσεις που σήμερα λειτουργούν οριακά με ζημιές και συνεχίζουν να απασχολούν τους εργαζομένους τους,  οποιαδήποτε αύξηση θα είναι ζημιογόνος. Υπάρχουν σήμερα εργαζόμενοι που δεν πληρώνονται. Αυτοί δεν κινδυνεύουν να απολυθούν;» αναρωτήθηκε.

Ακόμη σχολίασε το άρθρο 64 του νομοσχεδίου  χαρακτηρίζοντάς το ως ταφόπλακα σε οποιαδήποτε επένδυση από το εξωτερικό ή από Έλληνες πολίτες στη χώρα καθώς ο επενδυτής χάνει όχι μόνο το κεφάλαιό του, αλλά και απροσδιόριστο ποσό που μπορεί να χρωστά στους εργαζομένους.

Πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση  λέει ψέματα για πιθανές αυξήσεις στα επόμενα τρία χρόνια, καθώς αυτές θα είναι αδύνατες με την ύφεση που προκαλεί.

Σε ό,τι αφορά τους νόμους Σιούφα και Λοβέρδου ο κ. Θεοχάρης διευκρίνισε ότι κανείς δεν έχει βγει στη σύνταξη κατ’ εφαρμογή τους. Η Κυβέρνηση δεν φέρνει ένα νομοσχέδιο για ασφαλιστική μεταρρύθμιση, αλλά ένα σχέδιο αναποτελεσματικό που δεν πρόκειται να δώσει καμιά λύση, διότι δεν δίνει κίνητρο στον εργαζόμενο ώστε να μην οδηγηθεί στη μαύρη εργασία. Η Τρόικα θα το δεχτεί, αλλά θα καταστρέψει την οικονομία. Πρόκειται για τους νόμους  της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, Λοβέρδου, Κουτρουμάνη και Βούτση από τους οποίους η Κυβέρνηση έχει αφαιρέσει τις μεταβατικές διατάξεις μεταφέροντας την εφαρμογή τους από το 2030 στο 2018.  Το γεγονός ότι όλα τα προβλήματα μετατίθενται για το 2018 αποτελεί την ομολογία της Κυβέρνηση ότι δεν νοιάζεται γιατί δεν θα κυβερνά μέχρι τότε.