Ανακοινώσεις

Η τριτολογία μου στο Κοινοβούλιο στα πλαίσια της συζήτησης για τη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Με την χθεσινή μου ομιλία προσπάθησα να εξηγήσω τι μας χωρίζει με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και γιατί δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Κατηγορήθηκα και από τον κ. Μαντά, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και από τον ΥΠΟΙΚ τον κ. Τσακαλώτο για λαϊκισμό.

Είναι τίτλος τιμής να αποκαλούμε λαϊκιστής από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Να δούμε λοιπόν αν συμφωνούν τα έργα και τα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ. Μας είπε ο Π/Θ για αξιολόγηση στο Δημόσιο, καλοδεχούμενη. Τί κάνει ταυτόχρονα, αυτή τη στιγμή ο ΥΠΕΞ ο κ. Κοτζιάς; ανακαλεί για 2η φορά την πρέσβη μας στη μόνιμη Εθνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες την κα. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου νωρίτερα από τη λήξη της θητείας της χωρίς καμία δικαιολογία. Έχει προκληθεί αναστάτωση σε όλο το διπλωματικό σώμα με παραιτήσεις στελεχών. Αυτός είναι ο σεβασμός που θα επιδείξει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη δημόσια διοίκηση; Αυτός είναι στην πραγματικότητα ο λόγος που θα αποτύχετε: άλλα λέτε και άλλα κάνετε.

Ένα δεύτερο σημείο για να δούμε ποιες είναι οι επιτυχίες που έφερε αυτή η κυβέρνηση τους 7-8 προηγούμενους μήνες και πως θα προχωρήσει.  Χθες ο αρμόδιος για θέματα φοροδιαφυγής Υφυπουργός ο κ. Αλεξιάδης κατέθεσε τις επιτυχίες για τη λίστα Λαγκάρντ και αυτούς τους μήνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΖΑ – ΑΝΕΛ είχαμε τις λιγότερες ολοκληρωμένες υποθέσεις. Ωραία τα καταφέρατε λοιπόν.  Αλλά το καλύτερο για να καταλάβουμε που πάμε θα είναι να διαβάσω  τις προβλέψεις των βασικών μεγεθών της εθνικής οικονομίας στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για τα έτη 2014, 2015, 2016. Τις δικές σας προβλέψεις:

Πραγματικό ΑΕΠ: 0,8 -2,3 -1,3

Ιδιωτική κατανάλωση: 1,3 -1,6 -2,4

Δημόσια κατανάλωση: -0,9 -1,2 -2,1

Ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου: 2,7 -16,5 4,5

Ανεργία: 24,6 25,4 25,8

Όλο αυτόν τον χρόνο ασχολείστε κατά πόσο θα είστε αριστερή παρένθεση, στην πραγματικότητα η πρώτη σας κυβέρνηση ήταν ένα αριστερό ερωτηματικό και η δεύτερη πολύ φοβάμαι ότι θα είναι αριστερά αποσιωπητικά.