Ραδιόφωνο

Η χώρα χρειάζεται ανανέωση προσώπων και ιδεών – Πρακτορείο FM

“Κάθε λογική φωνή που ενισχύεται συμβάλλει προς τη θετική κατεύθυνση για την ανανέωση όλου του πολιτικού φάσματος. Η χώρα χρειάζεται ανανέωση προσώπων και ιδεών σε όλους τους πολιτικούς χώρους, δεξιά, κέντρο και αριστερά, χρειάζεται σύγχρονους πολιτικούς με μεταρρυθμιστικό λόγο, με αντιλήψεις μακριά από τον λαϊκισμό”, σημείωσε ο Χάρης Θεοχάρης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού στο Πρακτορείο FM 104,9.

Ο Χάρης Θεοχάρης επεσήμανε πως αυτή είναι μια διαδικασία που ξεκίνησε από την κεντροδεξιά και θα συνεχιστεί και στον χώρο του κέντρου. Εκτίμησε ότι η αριστερά θα είναι η τελευταία που θα ανανεωθεί καθώς κυβερνάει, πράγμα που επιβραδύνει την αλλαγή.

Συνέχισε τονίζοντας πως το Ποτάμι πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και μάλιστα πρωτίστως στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες είναι και η αιτία των οικονομικών προβλημάτων της χώρας. Αναφορικά με το Ασφαλιστικό υποστήριξε πως το σχέδιο της Κυβέρνησης είναι αντιμεταρρύθμιση, η οποία είναι μακριά από τις αντιλήψεις του Ποταμιού για ένα σύγχρονο ασφαλιστικό σύστημα. “Εμείς έχουμε προτείνει ένα σύστημα τριών πυλώνων, με τον πρώτο διανεμητικό πυλώνα με νοητή κεφαλαιοποίηση, δεύτερο πυλώνα με επαγγελματικά ταμεία και τρίτο πυλώνα με την παροχή φορολογικών κινήτρων για ιδιωτική ασφάλιση”, υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού.