Τηλεόραση

Να αλλάξουμε μοντέλο διακυβέρνησης.

Απαντήσεις για το πολυνομοσχέδιο, την οικονομία,  την ατζέντα Μακρόν, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις έδωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ και στην εκπομπή « Απευθείας» με τους Μάριον Μιχελιδάκη και Νίκο Μερτζάνη.

«Το Πολυνομοσχέδιο είναι έτοιμο προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα. Πολλά από τα προαπαιτούμενα  δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί καθώς  περίπου 10 από τα 88 θα  μεταφερθούν στη μετά τον Αύγουστο του 2018 εποχή»,  και συνέχισε λέγοντας ότι « μέχρι το 2022 θα έχουμε κάποια μορφή επιτήρησης ενισχυμένη ή μη και σίγουρα πολύ σκληρά πρωτογενή πλεονάσματα. Με αυτά τα πρωτογενή πλεονάσματα η ανάπτυξη θα είναι γύρω ή και κάτω του 2%.  Αντιλαμβάνεται κάποιος ότι αυτή δεν είναι η ανάπτυξη, που βοηθάει ώστε να βρουν οι νέοι μας  δουλειά»

Σχετικά με την προοπτική της χώρας και της Ευρώπης ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι « επιβάλλεται να αλλάξει το μοντέλο διακυβέρνησης.  Το θέμα της Ιταλίας είναι καμπανάκι απέναντι στην εμμονή της Γερμανίας σε μια λογική και μια συνταγή οικονομίας, που δεν προχωράει.

Ενδεχομένως το καλύτερο μοντέλο είναι το Ισπανικό. Είδαμε ότι ο κ. Σάντσεθ όρισε ένα Υπουργικό συμβούλιο με πλειονότητα ανθρώπων, που είχαν μεγάλη θητεία στις Βρυξέλλες, κάνοντας ένα άνοιγμα στις φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις του Προέδρου Μακρόν. Είναι θετικό το γεγονός, ότι αρχίζει να σχηματίζεται ένας άξονας γύρω από το μεταρρυθμιστικό σχέδιο Μακρόν. Πρέπει να ενισχύσουμε τις μεταρρυθμιστικές τάσεις και να φτιάξουμε έναν Ευρωπαϊκό άξονα, ούτως ώστε η Ευρώπη να είναι υπέρ των πολιτών της»

Τέλος αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με αφορμή και το πρόσφατο ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, υπογράμμισε ότι « ο γεωστρατηγικός ρόλος της χώρας μας είναι αναβαθμισμένος. Οι σχέσεις Η.Π.Α – Τουρκίας δεν είναι στα καλύτερά τους αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν βλέπουν αξία στις σχέσεις τους με την Τουρκία».