Τηλεόραση

Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της στην υπόθεση Novartis

«Η συζήτηση Τσακαλώτου – Ντράγκι στο Eurogroup προφανώς αφορούσε στα ομόλογα των ελληνικών τραπεζών και ουσιαστικά θύμισε πόσο εύθραυστη είναι η ισορροπία στη χώρα μας, η οποία θέλει να βγει αυτοδύναμη στις αγορές», επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πρώτη Είδηση» με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τη Μαίρη Πολλάλη.


Και συνεχίζοντας συμπλήρωσε ότι «η χώρα πρέπει να είναι θεσμικά και οικονομικά οχυρωμένη για να μη βγει σαν καρυδότσουφλο στις αγορές και από μια άσχημη αλλαγή των διεθνών συνθηκών πέσουμε πάλι στο καναβάτσο».

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «εάν η χώρα δεν καταφέρει να φύγει από τη σκανδαλολογία, την οποία έχουμε ζήσει επί δεκαετίες, δεν πρόκειται να χτίσουμε το μέλλον μας στον 21ο αιώνα. Η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί να εξετάσει τυχόν ευθύνες και οι ένοχοι να βρεθούν, αλλά και όσοι δεν έχουν κάνει τίποτε να απελευθερωθούν από την ομηρία στην οποία βρίσκονται.

Η φαρμακευτική δαπάνη είναι το μεγάλο σκάνδαλο, που τετραπλασιάστηκε ως ποσοστό του ΑΕΠ τις εποχές που κάποιοι «έτρωγαν με χρυσά κουτάλια». Αυτός είναι ένας από τους λόγους που οδήγησαν στην πτώχευση του 2010 και ανάγκασε τις κυβερνήσεις στις μειώσεις δαπανών με εξωτερική πίεση», κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.