Τηλεόραση

To νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση προωθεί τη φοροδιαφυγή

Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε δημόσια διοίκηση ως επαγγελματική διοίκηση. Στους 5000 οργανισμούς που έχει το Δημόσιο θα πρέπει επιτέλους να τοποθετούνται επαγγεματίες. Σε διαφορετική περίπτωση το Δημόσιο δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Μega» των Γ. Καμπουράκη και Ν. Οικονομέα.

Η Κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο που προωθεί τη φοροδιαφυγή καθώς επιτρέπει κατά τη διάρκεια του ελέγχου να γίνονται τροποποιητικές δηλώσεις και έτσι να αποφεύγονται τα πρόστιμα και οι ποινές φοροδιαφυγής, υποστήριξε στη συνέχεια ο Χάρης Θεοχάρης.

Εν συνεχεία ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε στις ελλείψεις διδακτικού προσωπικού στα σχολεία, επισημαίνοντας πως στα ειδικά σχολεία για παιδιά με ειδικές δεξιότητες υπάρχουν ακόμα μεγάλες ελλείψεις και πολλά από αυτά υπολειτουργούν.

Κλείνοντας σημείωσε αναφορικά με το θέμα της φορολογίας των αγροτών πως θα πρέπει να δούμε ποιες διαφορές και εξαιρέσεις από τους υπόλοιπους επαγγελματίες θα πρέπει να έχουν οι αγρότες. Το σημαντικότερο θέμα των αγροτών είναι το κόστος των εφοδίων. Αυτό θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με τη δημιουργία ομάδων παραγωγών. Θα πρέπει να δοθεί χαμηλότερη φορολογία στους αγρότες που συνασπίζονται σε ομάδες παραγωγών, καθώς έτσι αποκτούν μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη και μειώνουν το κόστος εφοδίων τους.