Εκδηλώσεις

Ομιλία Χάρη Θεοχάρη στο Συνέδριο του Economist

Οι τρόποι ανάπτυξης της Ελλάδας σε καιρούς οικονομικής αβεβαιότητας τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στην οποία συμμετείχε ο Βουλευτής Β’ Αθήνας Χάρης Θεοχάρης στο πλαίσιο του  Συνεδρίου του Economist. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα με γενικό τίτλο «Τhe Ιntelligent Leaders Summit- Oxygenating the future strategies».

Στην ομιλία του ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι η χώρα μας καταλαμβάνει τις τελευταίες  θέσεις στην Ευρώπη στα θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και υπογράμμισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας. Όπως είπε «χωρίς μια σύγχρονη, ψηφιοποιημένη Δημόσια Διοίκηση δε μπορούμε να μιλάμε ούτε για ψηφιακή ιδιωτική οικονομία, ούτε τελικά για ανάπτυξη και έξοδο από την κρίση».

Τόνισε επίσης ότι ο εναγκαλισμός Δημόσιας Διοίκησης και πολιτικού συστήματος επιφέρει μια σειρά από παρενέργειες- τις οποίες συχνά αντιμετωπίζουμε ως αυτόνομα ζητήματα-:περίπλοκες και αδιαφανείς διαδικασίες, χαοτική νομοθεσία, ακριβές υπηρεσίες.

Κλείνοντας πρότεινε πολιτικές και θεσμικές παρεμβάσεις ώστε η Δημόσια Διοίκηση να καταστεί σύγχρονη, αποδοτική και προσβάσιμη σε όλους του πολίτες.