Ανακοινώσεις

Οπισθοχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα των τελωνείων μετά την παρέμβασή μας

Αφού περιμέναμε εις μάτην τρεις φορές τον Υπουργό  Οικονομικών,  κ. Τσακαλώτο, να προσέλθει στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση που καταθέσαμε από 16/5 σχετικά με την απόφαση αναστολής του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας των βασικών τελωνείων της χώρας,  μαθαίνουμε ότι η επίμαχη απόφαση τροποποιήθηκε μόλις μία ημέρα πριν τεθεί σε ισχύ, δηλαδή στο παρά 1’.

Θετικό το ότι άλλαξε, αλλά το γιατί πάρθηκε μια τέτοια απόφαση εξ’ αρχής, καθώς και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τροποποιήθηκε έχουν τη σημασία τους. Και βέβαια έπρεπε να έρθει η παρέμβαση από εμάς στο κοινοβούλιο και η γενικευμένη κατακραυγή από την αγορά για να παραδεχτεί η κυβέρνηση ότι η απόφαση αυτή στερούνταν οικονομικής και επιχειρησιακής λογικής.

Να θυμίσουμε τέλος ότι οι Επίκαιρες Ερωτήσεις ονομάζονται έτσι, ακριβώς γιατί αφορούν θέματα της επικαιρότητας και πρέπει να τις συζητάμε στην ώρα τους. Το να μην εμφανίζεται ο Υπουργός στη Βουλή προσδοκώντας είτε ότι θα βαρεθούμε και δεν θα επανέλθουμε, είτε ότι το θέμα θα λυθεί και θα αποφευχθεί ο διάλογος δείχνει απαξίωση της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου και ασέβεια προς το Σώμα.