Ανακοινώσεις

Ο Χάρης Θεοχάρης στην Καβάλα

Στο πλευρό των εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας βρέθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει κατά της εταιρίας.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους στις θέσεις εργασίας από τις οποίες εκδιώχθηκαν, με τα ίδια εργασιακά δικαιώματα, καθώς και την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία είναι μοναδική στο είδος της λιπασματοβιομηχανία της χώρας, ενώ η εν λόγω δραστηριότητα είναι κερδοφόρος.

«Οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Καβάλας βρίσκονται σε αδιέξοδο, έχουν απολυθεί χωρίς ουσιαστικό λόγο, για να σπάσει μια απεργία που έκαναν, τώρα θα πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέσα από τη νομική οδό» σημείωσε ο κ. Θεοχάρης, ενώ τόνισε πως «η ισχύς του νόμου πολλές φορές προστατεύει τους αδύναμους, ενώ όταν οι νόμοι δεν ισχύουν πάντοτε κερδίζουν οι ισχυροί».

Κατά την επίσκεψή του στην Καβάλα ο κ. Θεοχάρης είχε συνάντηση με τη Δήμαρχο της πόλης κ. Δήμητρα Τσανάκα, με την οποία συμφώνησαν ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση – και με την κινητοποίηση της κυβέρνησης – για τη διάσωση των θέσεων εργασίας στη βιομηχανία λιπασμάτων, καθώς η περιοχή μαστίζεται από τη ανεργία.

Επίσης, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Άγγελο Τσατσούλη, με αντικείμενο την ανάπτυξη της περιοχής και τη δημιουργία κινήτρων για την αναθέρμανση της εμπορικής και παραγωγικής δραστηριότητας