Newsletters, Uncategorized, Εκδηλώσεις, Συναντήσεις

Ο Χάρης Θεοχάρης στην ονοματοδοσία του Α’ Κλειστού Γυμναστηρίου Ηλιούπολης

Μέρες γιορτών, αλλά και μέρες γεμάτες με πολύ όμορφες εμπειρίες αυτή τη φορά στην Ηλιούπολη, κοντά στους συμπολίτες μου, με τους οποίους μοιράστηκα μια ξεχωριστή, ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή: Την ονοματοδοσία του Α’ Κλειστού Γυμναστηρίου Ηλιούπολης σε «Γιάννης Κωστάκης», προς τιμήν του σπουδαίου Έλληνα Παραολυμπιονίκη.

Χειροκροτώ με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία του Δήμου Ηλιούπολης να συνδέσει έναν δημόσιο χώρο άθλησης με ένα υπόδειγμα ήθους και ψυχικής δύναμης όπως ο Γιάννης Κωστάκης. Πολυπρωταθλητής στην κολύμβηση, ο Γιάννης Κωστάκης με τις επιδόσεις του έχει υψώσει πολλές φορές την ελληνική σημαία σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Και, παράλληλα με την αθλητική σταδιοδρομία του, ο Γιάννης έχει διαρκή και επίμονη συνεισφορά στην κοινότητα των ΑΜΕΑ και ευρύτερα την ελληνική κοινωνία, ως Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, Πρόεδρος στο Σύλλογο Εθελοντών «Προασπίζω» κ.α. Ήταν λοιπόν μεγάλη η χαρά μου που παραβρέθηκα στην ονοματοδοσία του Κλειστού Γυμναστηρίου Ηλιούπολης.

Ακολούθως επισκέφθηκα το Χριστουγεννιάτικο Bazaar που οργάνωσε η, όπως πάντα υπερδραστήρια και αεικίνητη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης. Πέραν όλων των άλλων, βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τη δυνατότητα να γίνει κάποιος «εικονικός γονιός» για κάποιο απροστάτευτο ζωάκι. Με ελάχιστο οικονομικό κόστος για τον «ανάδοχο», ο καθένας μας μπορεί να συμβάλλει ώστε τα αδέσποτα να παραμείνουν σε ασφαλές περιβάλλον έως ότου δοθούν για υιοθεσία.

Τέλος, απόλαυσα την τελετή φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου, στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης. Με τον δήμαρχο, Γιώργο Χατζηδάκη και τους παρευρισκόμενους πολίτες, ανταλλάξαμε ευχές και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για να συζητήσουμε ζητήματα που αφορούν το δήμο. Έφυγα από τη γιορτινή Ηλιούπολη με τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών στη μνήμη μου, το καλύτερο «καρτ-ποστάλ» που θα μπορούσα να έχω αυτές τις ημέρες.