Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Παραγράφονται φορολογικές υποθέσεις πολιτικών προσώπων;

Σε καθεστώς αδιαφάνειας διενεργούνται οι έλεγχοι χιλιάδων φορολογικών υποθέσεων που βρίσκονται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, αλλά και σε λίστες καταθετών εξωτερικού.

Η μη παραγραφή υποθέσεων που χρονίζουν, αναγκάζει τη φορολογική διοίκηση να ασχοληθεί και να κατανείμει διοικητικούς πόρους σε υποθέσεις με χαμηλή πιθανότητα εισπρακτικής επιτυχίας.

Ωστόσο, η παρέλευση των προθεσμιών για τον έλεγχο συγκεκριμένων υποθέσεων, άρα και η παραγραφή τους, δε μπορεί να λειτουργεί ως άλλοθι για αθέτηση φορολογικών υποχρεώσεων και πολιτικών προσώπων που δύνανται να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης. 

Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι υποθέσεις των οποίων η προθεσμία για την παραγραφή τους παρατάθηκε κατά τρία έτη, την ώρα που σε άλλες υποθέσεις ο χρόνος για τον φορολογικό τους έλεγχο εξαντλείται ή έχει ήδη εξαντληθεί;

Με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Β’ Αθήνας Χάρης Θεοχάρης ζητά ενημέρωση για τις υποθέσεις που πρόκειται να παραγραφούν ή που έχουν ήδη παραγραφεί και εάν αυτές αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα (βουλευτές, υπουργοί, γενικοί γραμματείς) ή σε συγγενείς τους.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Παραγράφονται φορολογικές υποθέσεις πολιτικών