Ραδιόφωνο

Ο σεβασμός της προσωπικότητας αποτελεί θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας – Πρώτο Πρόγραμμα

Για ένα νομοσχέδιο διοικητικής φύσεως που όμως βάζει τάξη σε ένα άναρχο τοπίο πολλών δεκαετιών, έκανε λόγο ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και τους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου που αφορά την αναδοχή και την υιοθεσία.

 

«Θα υπάρχουν πλέον αυστηροί κανόνες σχετικά με τις οικογένειες, που είναι ικανές να δέχονται ένα παιδί στους κόλπους τους, καταπολεμώντας με αυτό τον τρόπο και τα διάφορα κυκλώματα, που γνωρίζουμε όλοι ότι λυμαίνονται αυτούς τους χώρους, εκμεταλλευόμενα συναισθήματα και ανθρώπινες ανάγκες», τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

 

Κατέληξε λέγοντας  ότι «σε μια εποχή, όπου τα κοινωνικά δικαιώματα δέχονται βάναυση καταπάτηση και ο σεβασμός στην προσωπικότητα του ανθρώπου, ως θεμέλιος πυλώνας της Δημοκρατίας μας είναι είδος πολυτελείας, οφείλουμε όλοι όσοι πιστεύουμε στο μεγαλείο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας να ακούσουμε τουλάχιστον τους ειδικούς της επιστήμης, οι οποίοι διδάσκουν ότι οι ομόφυλοι άνθρωποι είναι το ίδιο κατάλληλοι και ικανοί ως γονείς όσοι και οι ετεροφυλόφιλοι».