Τηλεόραση

Στην Ελλάδα δεν κυριαρχεί ο κρατισμός αλλά ο κομματισμός

Απογοητευτική χαρακτήρισε την παρουσία του Πρωθυπουργού στις Η.Π.Α. ο  βουλευτής του Ποταμιού  Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή του ΣΚΑΙ και τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου. “Ο Κλίντον ρωτούσε για ανεμογεννήτριες κι εμείς απλώς κοιτάξαμε αμήχανα”, είπε χαρακτηριστικά. “Ο  Η Κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει καν τί άλλο πρέπει να κάνει εκτός από το να ανακυκλώνει τη μιζέρια βγάζοντας λεφτά από τη μία τσέπη για να τα βάλει στην άλλη. Το μόνο αντισταθμιστικό πρόγραμμα που μπορεί να υπάρξει είναι οι επενδύσεις. Για να έρθουν επενδύσεις στη χώρα χρειάζεται εμπιστοσύνη. Πρέπει να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα χωρίς να δημιουργηθούν νέες “τρύπες”. Κι αφού αυτά μπουν σε σειρά δεν πρέπει να χαθεί ή να λιμνάσει το ΕΣΠΑ”, υπογράμμισε ο βουλευτής του Ποταμιού.

Ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε στο ζήτημα της ανεργίας το οποίο χαρακτήρισε  νούμερο ένα πρόβλημα της χώρας επισημαίνοντας ότι ” όλες οι νέες επενδύσεις πρέπει να συνδεθούν άμεσα με τις θέσεις εργασίας. Αν ο άνεργος βρει δουλειά έχει αλλάξει η ζωή του, ακόμη κι αν ανεβεί η φορολογία του. Ο ΣΥΡΙΖΑ μονοπωλεί τη συζήτηση με το χρέος. Το χρέος θα επηρεάσει την ζωή του Έλληνα μετά το 2025-2030. Περιμένουμε να δούμε έναν αναπτυξιακό νόμο. Γνωρίζουμε τους τομείς αιχμής, όπως για παράδειγμα τα logistics. Δεν μπορεί να μην μπορούμε να φτιάξουμε στον Πειραιά, όπου έχουμε την COSCO και τη “σφραγίδα της Ε.Ε.” κέντρα συναρμολόγησης”.

Κλείνοντας ο κ. Θεοχάρης  υπογράμμισε ότι  “στην Ελλάδα δεν έχουμε κρατισμό, αλλά κομματισμό. Έχουμε ένα μεγάλο, σπάταλο, ανοργάνωτο κομματικό κράτος και 5.000 θέσεις Διοικητών και άλλων θέσεων Οργανισμών που καλύπτονται με κομματικά κριτήρια. Έχουμε την περίπτωση του Προέδρου των ΕΛΠΕ, που μόλις τοποθετήθηκε φρόντισε αμέσως να αυξήσει τις αποδοχές του από 170.000 σε 280.000 Ευρώ. Και τους κ.κ. Κουρουμπλή και Ξανθό που τσακώνονταν για μήνες αν ο Διοικητής του νοσοκομείου θα είναι από το παλαιό ΠΑΣΟΚ ή τον νέο ΣΥΡΙΖΑ. Αν όσοι τοποθετήθηκαν με κομματικά κριτήρια παλαιότερα έπιναν καφέ στη Συγγρού πριν από τη δουλειά, σήμερα πίνουν καφέ στην Κουμουνδούρου. Αυτό είναι το μόνο που έχει αλλάξει”.