Τηλεόραση

Στο δελτίο ειδήσεων του Star στην Κάτια Μακρή

Δεν υπάρχει περίπτωση η ΝΔ να πάρει μέτρα που δε θα έχουν θετική κοινωνική κατεύθυνση. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να  καταλάβουμε την έκθεση της Κομισιόν. Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο μεγάλη που ξαφνικά ο πρωθυπουργός χαρακτηρίσε τον κ. Μοσκοβισί που υπογράφει αυτά τα στοιχεία ”ακραίο συντηρητικό κύκλο”.

Η έκθεση αυτή λέει τα εξής.

Πρώτον ότι δε γίνονται καθόλου μεταρρυθμίσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα και έχουν σταματήσει 22 προαπαιτούμενα, από το Ελληνικό μέχρι τον διορισμό των μόνιμων γραμματέων στα υπουργεία με αξιοκρατικά και όχι κομματικά κριτήρια.

Δεύτερον, ότι το κόστος αυτών των μέτρων είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο λέει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το κόστος μη υλοποίησή τους  είναι να μην υλοποιήσουμε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

 

Η κυβέρνηση χρηματοδοτεί αυτά τα μέτρα, όχι με άφρονα δανεισμό όπως γινόταν στο παρελθόν, αλλά δανειζόμενη από τα άνεργα παιδιά μας, διότι δεν εκτελεί τις επενδύσεις που πρέπει να κάνει το κράτος (τις δημόσιες επενδύσεις), και δε δημιουργεί θέσεις εργασίας για τα παιδιά μας. Τα παιδιά μας “χρηματοδοτούν” αυτά τα μέτρα, τα 1,9 δις ευρώ