Συνεντεύξεις

Συνέντευξη στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος”

‒ Στην πρόσφατη συνέντευξή του, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας, και μάλιστα χαρακτήρισε τη στρατηγική του αυτή επιλογή ως απτή απόδειξη της επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα. Με βάση τη λαϊκή ετυμηγορία του 2015, δεν έχει δικαίωμα να το υποστηρίζει και να το επιδιώκει; Ποια στοιχεία της καθημερινότητας τον διαψεύδουν;

Ο πρωθυπουργός  έχει το δικαίωμα να εξαντλήσει τη θητεία του, δεν αμφισβητώ το συνταγματικό του δικαίωμα.Οι πολίτες το αμφισβητούν γιατί τους λέει συνεχώς ψέματα. Είπε ψέματα για την οικονομική ανάκαμψη. Το 2017 προέβλεπε 2,7% και τελικά πέτυχε 1,5%. Το 2018 είχε προβλέψει  2,5% και τελικά πέτυχε 1,9%.

Είπε ψέματα για τις παροχές που δήθεν μοιράζει. Το μόνο που έχει μοιράσει είναι 10δις  μέτρα, περικοπές και φόρους. Πόσα επέστρεψε; 1 δις. Πήρε 10, επέστρεψε 1. Είπε ψέματα για την ανάκαμψη της μεσαίας τάξης τη στιγμή που τα χρέη σε Εφορίες και Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν αυξηθεί κατά 65% από το 2014.

Είπε ψέματα για τις επενδύσεις που πολέμησε ως αντιπολίτευση και τα τελευταία χρόνια ή έχουν κολλήσει ή υλοποιήθηκαν με καθυστέρηση και με χειρότερους όρους για το ελληνικό Δημόσιο.

 

‒ Επιτρέψτε μου να επιμείνω στο επιχείρημα περί επιστροφής στην κανονικότητα. Στην κυβέρνηση λένε πως βγήκαμε από τα μνημόνια, κράτησαν αμείωτες τις συντάξεις και, τώρα, δεν θα μειώσουν το αφορολόγητο, θα προσπαθήσουν τουλάχιστον. Ποια είναι η θέση σας; Πρέπει να μειωθεί το αφορολόγητο, είναι διαρθρωτικό μέτρο;

 

Η επιστροφή στην κανονικότητα που περιγράφει η κυβέρνηση δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Δείτε τις αλλαγές που υποχρεώθηκε να κάνει στο ζήτημα των κόκκινων δανείων, άρα για ποια έξοδο από τα μνημόνια μιλάμε;
Πάμε τώρα στο αφορολόγητο. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε τη μείωση του αφορολόγητου, την ψήφισε και τώρα παριστάνει ότι θέλει να πάρει πίσω το μέτρο.

Εμείς ως Νέα Δημοκρατία έχουμε προτείνει τη θέσπιση ενός πολύ χαμηλού συντελεστή ο οποίος θα αποτρέπει την αφαίμαξη των οικονομικά ασθενέστερων και πρόσθετο αφορολόγητο 1000 ευρώ για κάθε παιδί ώστε να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια.

 

‒ Σκάνδαλα ή “Πετσιτολογία”; ‘Να μου εξηγήσετε το σκάνδαλο να καταλάβω ποιο είναι”, λέει ο κ. Τσίπρας. Πως όλα εκκινούν από την παρελκυστική προσπάθεια της ΝΔ. να “ξεφύγει” από τη Novartis και άλλες υποθέσεις επί των ημερών της. Τι απαντάτε;

Η περίπτωση Πετσίτη είναι ξεκάθαρο σκάνδαλο. Μιλάμε για έναν άνθρωπο χωρίς προσόντα ο οποίος πληρώνεται από επιχειρήσεις για υπηρεσίες που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει.
Ξαφνικά εμφανίζεται να πληρώνεται στην Κύπρο, από έναν δικηγόρο ο οποίος είναι ειδικευμένος στις offshore, που έχει κάνει ταξίδια με συγκεκριμένο υπουργό της κυβέρνησης στη Βενεζουέλα, που έχει σχέσεις με υπόδικο επιχειρηματία.

Όσα αναφορά στη  Novartis, φυσικά και υπάρχει σκάνδαλο, διερευνήθηκε άλλωστε σε πολλές χώρες και αφορούσε τις πρακτικές της εταιρείας και τα κυκλώματα των γιατρών που είχαν στηθεί. Δεν αφορούσε πολιτικά πρόσωπα. Μόνο στην Ελλάδα η υπόθεση εργαλειοποιήθηκε για να υλοποιηθεί το δόγμα «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Και αυτοί που το έπραξαν, θα κληθούν να ζητήσουν συγγνώμη από όσους σπίλωσαν.

 

Καλύπτουν καραμπινάτη υπόθεση διαφθοράς

 

‒ Στο ίδιο “μοτίβο”, και ο κ. Παπαγγελόπουλος,  πλαισιωμένος από την σύμβουλό του κυρία Ξεπαπαδέα, σας απάντησε στη σχετική επίκαιρη ερώτηση που καταθέσατε στη Βουλή, ότι “ώδινεν όρος και έτεκεν μυν”. Πως, όχι μόνο δεν υπάρχει σκάνδαλο, αλλά όλα εντάσσονται σε προεκλογικές και “άλλες” σκοπιμότητες, χωρίς να δώσει διευκρινήσεις. “Πέτσινο” το σκάνδαλο; Διότι, κατά τον αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης και πρώην ανώτατο δικαστικό, δεν υπάρχει αδίκημα που μπορεί να αποδοθεί στον κ. Πετσίτη.

 

Ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει ξεχάσει τη θητεία του ως εισαγγελέας και έχει ενδυθεί τον μανδύα του συνηγόρου υπεράσπισης. Την περασμένη Δευτέρα στα μισά από τα ερωτήματα που του έθεσα στη Βουλή δεν απάντησε. Ξαναρωτάω λοιπόν τον Υπουργό. Γνώριζε ο κ. Παπαγγελόπουλος ότι η κα. Ξεπαπαδέα ήταν μέλος του ΔΣ εργολήπτριας εταιρείας και ταυτόχρονα ήλεγχε το σώμα επιθεωρητών δημοσίων έργων; Γνώριζε εάν η γενική γραμματέας κατά της διαφθοράς κατέχει ή ελέγχει ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της οικογενειακής εταιρείας; Και εν τέλει θα αποπέμψει την γενική γραμματέα διαφθοράς έστω και τώρα; Εάν συνεχίσει ο κ. Παπαγγελόπουλος να καλύπτει την καραμπινάτη αυτή υπόθεση διαφθοράς αναλαμβάνει τότε ο ίδιος τη ευθύνη προσωπικά.

 

‒ Καθημερινά έρχεστε σε άμεση επαφή με κατοίκους των νότιων προαστίων της Αθήνας, όπου θα είστε υποψήφιος με τη Ν.Δ. Ποιο είναι το κύριο θέμα που τους απασχολεί; Και ποιο ζήτημα αυτής της νέας εκλογικής περιφέρειας θα αναδείξετε στην επόμενη Βουλή, εφόσον οι πολίτες σας εμπιστευτούν;

 

Το πρώτο ζήτημα που τους απασχολεί όπως και την πλειοψηφία των Ελλήνων είναι πότε θα γίνουν εκλογές. Πραγματικά νιώθουν πως ασφυκτιούν οικονομικά και πιστεύουν πως μια μεγάλη πολιτική αλλαγή είναι απαραίτητη για την Ελλάδα.  Κοιτάξτε, ο Νότιος Τομέας είναι μια περιφέρεια με τεράστιες δυνατότητες.
Ένα είναι το ζήτημα. Δουλειές και  προοπτικές των νεών ανθρώπων. Μητέρες με ρωτάνε τι θα κάνουμε ως Νέα Δημοκρατία ώστε να γυρίσουν τα παιδιά τους από το εξωτερικό. Τρία πράγματα: υποδομές, Ελληνικό, μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.
Για εμάς το Ελληνικό πρέπει να γίνει το σύμβολο της νέας Ελλάδας χωρίς να πνίξει την τοπική επιχειρηματικότητα.