Ραδιόφωνο

Συνέντευξη Χ. Θεοχάρη στα Παραπολιτικά 90.1

Η Τράπεζα Αττικής το Βατοπαίδι του ΣΥΡΙΖΑ

Η ανατροπή που φέρνει η κυβέρνηση είναι ότι δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα στο χτίσιμο της νέας διαπλοκής, θέλει να στήσει καινούργια κανάλια με τα χρήματα των ασφαλισμένων του ΤΣΜΕΔΕ, μέσω των δανείων Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής, που θα αποπληρωθούν από τις διαφημίσεις φορέων της γενικής κυβέρνησης.

Επειδή οι τράπεζες ελέγχονται από την ΕΚΤ, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να δώσει στη δημοσιότητα τις δαπάνες τραπεζικών ιδρυμάτων για διαφημίσεις στα ΜΜΕ και έτσι αποκαλύφθηκε ότι η κομματική εφημερίδα Αυγή εκτόξευσε τις εισπράξεις της, χωρίς να αυξηθεί η κυκλοφορία της, από τις τραπεζικές διαφημίσεις.

Ωστόσο, ο κ. Δραγασάκης, παρά τις εκκλήσεις μας, αρνείται να επεκτείνει αυτό το πλαίσιο διαφάνειας και στις διαφημίσεις των κρατικών φορέων στον Τύπο.

Η διαπλοκή με τα ΜΜΕ δεν έγκειται τόσο στις δανειοδοτήσεις όσο στη διαφήμιση που δίνει η κυβέρνηση στα φιλικά προς εκείνη Μέσα, και στις προσλήψεις φιλικά προσκείμενων σε εκείνη δημοσιογράφων.

Ακολουθούν δε την πεπατημένη προηγούμενων κυβερνήσεων, αρχής γενομένης από τον κ. Μητσοτάκη το ’92, όσοι καταφεύγουν στη ρητορική περί διαπλοκής, όπως ο κ. Κουρουμπλής, όταν διαπιστώνουν ότι δεν βγαίνει το αφήγημά τους, ότι πέφτουν, ότι χάνουν τον έλεγχο, χρησιμοποιούν τον όρο διαπλοκή, ότι κάποια συμφέροντα τους «ρίχνουν».

Οι εκλογές στην παρούσα φάση δεν φαίνεται ότι συμφέρουν την κυβέρνηση, έχει τοποθετήσει χιλιάδες ανθρώπους σε θέσεις που πληρώνονται από το κράτος, δεν θα θελήσει να διαταράξει αυτή την ισορροπία, θα είναι μεγάλο μειονέκτημα να πάει σε εκλογές υπό το βάρος σκανδάλων, επιθυμεί προφανώς να ηρεμήσουν τα πράγματα.

Η αίσθησή μας όμως είναι ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο αναταραχής, η Τράπεζα Αττικής είναι το Βατοπαίδι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει καμία ηθική διάσταση στον τρόπο που κυβερνά, συνεχίζει στο ίδιο μονοπάτι διαφοράς που βάδισαν και οι προηγούμενοι.