Uncategorized, Άρθρα

Χάρης Θεοχάρης: «Η Νέα Δημοκρατία είναι και θα είναι το κόμμα της προοδευτικής κεντροδεξιάς»

Χάρης Θεοχάρης: «Η Νέα Δημοκρατία είναι και θα είναι το κόμμα της προοδευτικής κεντροδεξιάς»

Στο σύγχρονο πολιτικό στίγμα της Νέας Δημοκρατίας εστίασε κατά προτεραιότητα ο κ. Χάρης Θεοχάρης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Συνέδριο της ΝΔ. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, «η Νέα Δημοκρατία είναι και θα είναι το κόμμα της προοδευτικής κεντροδεξιάς. Είμαστε το νέο ορθολογικό, προοδευτικό κέντρο, αυτό που έχει ανάγκη η πατρίδα. Η Νέα Δημοκρατία είμαστε το προοδευτικό κέντρο που ακούει. Το προοδευτικό κέντρο που παρεμβαίνει καίρια και δυναμικά. Το προοδευτικό κέντρο, το οποίο στηρίζει πραγματικά την Ελληνίδα και τον Έλληνα».

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης τόνισε επίσης ότι η δυναμική της Νέας Δημοκρατίας ως κυρίαρχης δύναμης στον κεντρώο χώρο της ελληνικής πολιτικής σκηνής είναι συνδεδεμένη άρρηκτα με την ιστορική πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη και την ευημερία: «Από την ίδρυσή της, η Νέα Δημοκρατία ταυτίστηκε με όλα τα σημαντικά βήματα προόδου της Ελλάδας, με πρώτο από όλα την ένταξη της στην Ενωμένη Ευρώπη, το μεγάλο όραμα και παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η αλλαγή και ο εξορθολογισμός του κράτους ήταν ο άθλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Και σήμερα, στο ίδιο πνεύμα συντελείται ο μεγάλος ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας. Όλα αυτά είναι έργα με τη σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη «ως κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τις πρόσφατες μεγάλες κρίσεις συντεταγμένα και μεθοδικά, ως μια κανονική χώρα της Ευρώπης και όχι σαν μια ανυπόληπτη επαρχία, όπως είχαμε καταντήσει επί ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ό,τι αφορά στις τρέχουσες εξελίξεις, ο κ. Χάρης Θεοχάρης επισήμανε ότι «για την κρίση της ακρίβειας, πρώτοι εμείς, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πήραμε μέτρα, προσφέροντας ανακούφιση από τα δυσβάσταχτα, εκτός προγράμματος οικονομικά βάρη στους Έλληνες πολίτες. Με τις τελευταίες ανακοινώσεις της Πέμπτης δώσαμε ανάσα στη μεσαία τάξη. Και, επιπλέον, για πρώτη φορά κυβέρνηση στην Ελλάδα έχει υλοποιήσει σε τόσο μεγάλο ποσοστό όσα έχει υποσχεθεί στο πρόγραμμά της: Προχωρήσαμε σε 27 μειώσεις φόρων, δημιουργήσαμε τον κεφαλαιοποιητικό πυλώνα στο ασφαλιστικό, ελαχιστοποιήσαμε τις εκκρεμείς συντάξεις, εφαρμόσαμε μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, προωθήσαμε με απίστευτη ταχύτητα τον ψηφιακό μετασχηματισμό, χαράξαμε πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική».

Τέλος, αναλύοντας εν τάχει τις τάσεις οι οποίες διαμορφώνονται στη διεθνή πολιτική σκηνή, με το νέο δίπολο, το οποίο αποτελείται πλέον από το ορθολογικό κέντρο και τα ριζοσπαστικά λαϊκιστικά άκρα, ο κ. Χάρης Θεοχάρης υπογράμμισε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία για το καλό του τόπου η ανανέωση της θητείας μίας αυτοδύναμης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοχάρης παρατήρησε ότι «όταν κυριαρχεί η ανασφάλεια, τότε ακριβώς χρειάζεται το στιβαρό χέρι ενός πραγματικού καπετάνιου, εκείνου που μπορεί να κρατήσει σταθερά το πηδάλιο μέσα στην τρικυμία. Αυτό το χέρι είναι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Διότι διαθέτει έναν πολύ σπάνιο συνδυασμό προτερημάτων: Είναι οραματιστής αλλά και ρεαλιστής».