Ανακοινώσεις, Συνεντεύξεις

Χάρης Θεοχάρης: Ο Πρωθυπουργός αποφασίζει με γνώμονα το συμφέρον της χώρας

Αυστηρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην διαδικτυακή τηλεόραση του The Caller. Χαρακτηριστικά, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «η τελευταία πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση για τρεις μήνες πριν από τις εκλογές. Επομένως, είναι πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η αποσταθεροποίηση της χώρας. Αυτό είναι κάτι που ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πρέπει να το απενεργοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και ο χρόνος των εκλογών είναι ένα από τα εργαλεία που θα πρέπει να αξιοποιηθούν».

Ο κ. Θεοχάρης ανέλυσε τα δεδομένα σε σχέση με τον εκλογικό νόμο και το σοβαρό ενδεχόμενο της αστάθειας, εξαιτίας του συστήματος της απλής αναλογικής, επισημαίνοντας τα εξής: «Ο πρωθυπουργός, το μόνο που σκέφτεται, είναι το συμφέρον της χώρας. Και το συμφέρον της χώρας είναι να εξαντλούμε την τετραετία, ώστε να υπάρχει σταθερότητα. Ιδιαίτερα όμως κατά την τρέχουσα περίοδο, θα πρέπει να εξουδετερωθεί η νάρκη της απλής αναλογικής, την οποίαν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τοποθετήσει στο πολιτικό θεσμικό μας σύστημα. Διότι είναι η νάρκη της ακυβερνησίας. Την αποτρέψαμε ήδη στους δήμους και το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο. Ιδιαίτερα τη στιγμή που τα ελληνοτουρκικά βρίσκονται σε φάση έντασης. Θα ήταν ολέθριο για την πατρίδα μας να έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση, ουσιαστικά δηλαδή χωρίς πολιτική ηγεσία».

Αναφερόμενος στον τουρκικό αναθεωρητισμό και την έξαρσή του εσχάτως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα, τόσο προς τον Ταγίπ Ερντογάν, όσο και οπουδήποτε πρέπει να ακούγονται οι απόψεις της Ελλάδας. Έδωσαν, βέβαια, ένα ηχηρό μήνυμά και προς την άδικη κριτική που έγινε όλο αυτό το διάστημα προς την κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση. Διότι βλέπουμε ότι όλη η δουλειά που έχει κάνει η Ελλάδα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όλα αυτά τα χρόνια, στηρίζεται σε δύο πυλώνες: α) Επιβεβαίωση της σταθερότητας και της αξιοπιστίας της χώρας μας, σε αντίθεση με τον Ερντογάν και την Τουρκία. β) Πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, με ένα πλέγμα πρωτοβουλιών το οποίο μας επιτρέπει να διεθνοποιήσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την Τουρκία».

Καταλήγοντας για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε με έμφαση ότι «με βαθιά μου λύπη αναφέρω ότι, κόντρα στην ψήφο αλλά και τη ρητορική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας για τα εθνικά θέματα αποδίδει καρπούς. Η χώρα έχει ‘νύχια’ (είναι εξοπλισμένη) και ‘δόντια’ (ισχυρές συμμαχίες). Γι’ αυτό και δε φοβόμαστε τίποτα».

Τέλος, σε σχέση με την ακρίβεια, ο κ. Χάρης Θεοχάρης εξήγησε ότι «η κρίση ακρίβειας είναι παγκόσμια και, δυστυχώς, όλες οι κυβερνήσεις είναι αναγκασμένες να διαχειριστούν σχετικά βραχυπρόθεσμες κρίσεις αντί να εφαρμόζουν απρόσκοπτα το πρόγραμμά τους. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνετά, κοστολογημένα, με αξιοπρέπεια, χωρίς να διακυβεύεται η έξοδός της χώρας από την Ενισχυμένη Εποπτεία και η κατάκτηση ανώτερης επενδυτικής βαθμίδας, έχει ήδη χορηγήσει 50 δισ. ευρώ για τη στήριξη νοικοκυριών, εργαζομένων, επιχειρηματιών και επιχειρήσεων (43 δισ. για τις συνέπειες της πανδημίας και 7 δισ. για την ακρίβεια). Και κάθε μήνας που περνά, τα ποσά αυξάνονται. Είναι όμως και η μείωση των φόρων που έχουμε υλοποιήσει -και πολλές φορές πάνω από το πρόγραμμά μας, στηρίζοντας το διαθέσιμο εισόδημα. Είναι επίσης η μείωση της ανεργίας, η αύξηση του ΑΕΠ με τον τουρισμό, τις επενδύσεις κ.λπ, η οποία δημιουργεί θέσεις εργασίας, δημιουργεί εισοδήματα και μοιράζεται τελικά στην κοινωνία. Αντίθετα με τη λογική της Νέας Δημοκρατίας, μια εγγενής παθογένεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θέλει να επιστρέψει στις δεκαετίες του ’80 και πιο πίσω, με μια λογική επιδομάτων και τίποτε άλλο. Ομως, δεν υπάρχει κυβέρνηση στον κόσμο που να εξαφανίζει την πραγματικότητα την οποίαν βιώνουμε».

Δείτε το βίντεο: https://fb.watch/dRlsARXru7/