Ραδιόφωνο

Χρειάζεται η δημιουργία ενός ισχυρού κέντρου που θα φέρει λογικές λύσεις και βαθιές τομές – Αθήνα 984

“Το ευνοϊκό σενάριο για την κυβέρνηση είναι το μη ευνοϊκό για τη χώρα και αυτό γιατί έχει βασίσει την εκλογή της στο ψέμα”,υποστήριξε στον Αθήνα 984 και στην Ν. Καραγιάννη ο Χάρης Θεοχάρης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους δύο μεγάλους σκοπέλους που έχει να αντιμετωπίσει Κυβέρνηση: Το Ασφαλιστικό και τα δημοσιονομικά, για τα οποία πρέπει να ληφθούν μέτρα ύψους 5 δις ευρώ ως το 2018. “Για να μην μειωθούν οι συντάξεις, η Κυβέρνηση θα πρέπει να αυξήσει τις εισφορές, πράγμα που θα αυξήσει τη μαύρη εργασία, τις απολύσεις και τη φυγή εταιρειών στις γειτονικές χώρες. Θα καταστραφεί έτσι και το τελευταίο ζωντανό κομμάτι της οικονομίας”, συμπλήρωσε.

“Μια πραγματική και βιώσιμη μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό απαιτεί την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κόσμου στο σύστημα και απόδειξη ότι τα χρήματά του πιάνουν τόπο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χάρης Θεοχάρης. Αυτά μόνο ένα μεικτό σύστημα 3 πυλώνων μπορεί να τα εγγυηθεί.

Σχετικά με το πολιτικό σκηνικό ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως σύμφωνα με τη θεωρία του μάνατζμεντ κάθε δύο χρόνια κάθε οργανισμός χρειάζεται ένα άλμα ανανέωσης ώστε να προχωρήσει με επιτυχία. Αυτή η στιγμή έχει έρθει και για το Ποτάμι το οποίο έχει χρέος να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία του νέου ισχυρού κέντρου, το οποίο θα επανασυνδεθεί με την κοινωνία και θα φέρει λογικές λύσεις και βαθιές τομές στα θεσμικά προβλήματα της χώρας.