Ραδιόφωνο

“ Χρειαζόμαστε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο” – Focus Fm 103,6

«Η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει τίποτα όλους αυτούς τους μήνες παρά μόνο ό,τι αφορά στις αμυντικές δαπάνες», δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β’ Αθηνών με το Ποτάμι μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus Fm 103,6 της Θεσσαλονίκης και τον Δημ. Βενιέρη.

«Με την αναφορά μου στα Σινούκ, έθεσα το μείζον ζήτημα των κυβερνητικών προτεραιοτήτων: η κυβέρνηση ως το τέλος του 2015 πιθανώς να δώσει 108 εκ. € για την ανθρωπιστική κρίση, όμως δίνει 120 εκ. € για τη συντήρηση των ελικοπτέρων», συμπλήρωσε.

«Αν αυτό είναι το κόστος της επίσκεψης και των καλών λόγων του κ. Κέρι να μας το πει η κυβέρνηση. Αν χρειαζόμαστε στήριξη της Γαλλίας στο Eurogroup και για αυτό παίρνουμε πίσω το ΦΠΑ στο βοδινό κρέας, πάλι να μας το πει. Εγώ κατανοώ ότι είμαστε μια μικρή χώρα- εντός διεθνών σχηματισμών- χρειαζόμαστε τους συμμάχους και δε μπορούμε να λειτουργούμε σα να είμαστε μόνοι μας, αλλά αυτό που κατακρίνω είναι η υποκρισία της κυβέρνησης που δε μας λέει ότι αυτή είναι η εξωτερική πολιτική, αλλά αντίθετα υιοθετεί μια ρητορική ότι κόπτεται υπέρ των αδυνάτων ή των ανέργων», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι “χρειαζόμαστε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που να βασίζεται στην ευθύνη τόσο των πολιτικών όσο και των πολιτών. Χρειάζεται πολιτικοί και πολίτες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην ξεχνάμε ότι τον πάτο στην κρίση και την καταστροφή τον θέτει ο ίδιος ο λαός με τις επιλογές του αφού αυτός είναι και ο τελικός κριτής σε μια δημοκρατία».