Από το Βήμα της Βουλής

«Ό,τι προσφέρατε, προσφέρατε. Φύγετε»

«Ο λαός στη συνείδησή του σας έχει διώξει ήδη. Είστε επικίνδυνοι για τη χώρα. Είστε χρήσιμοι μόνο για τους δανειστές». Με αυτά τα λόγια ο Χάρης Θεοχάρης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση των τροπολογιών για την εκταμίευση της δόσης. Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Β’ Αθηνών κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι έκλεισε την αξιολόγηση υπό τον τρόμο των εκλογών, ενώ νωρίτερα υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησε τις ιδέες του, ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική στους υπουργούς κ. Κατρούγκαλο και κ. Σπίρτζη λέγοντας χαρακτηριστικά για τον πρώτο ότι «αν  το ΕΚΑΣ είναι άχρηστο- όπως είπε ο υπουργός- να το καταργήσει και αν λέει ψέματα, να παραιτηθεί».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Ο κ. Τσακαλώτος, ένας άνθρωπος που από παλιά συμφωνούσαμε σε πολλά, το είπε καθαρά: Σήμερα ολοκληρώνετε με την κυβέρνηση. Δεν σας χρειάζεται άλλο η χώρα. Ό,τι προσφέρατε, προσφέρατε. Φύγετε. Εξάλλου πριν μια εβδομάδα ολοκληρώσατε με το ηθικό σας πλεονέκτημα. Ανηθικότητα και με τη βούλα. Το έφαγε η οffshore. Φύγετε.

Όμως δεν το ολοκλήρωσε, δεν πήγε τη σκέψη του στη λογική της κατάληξη. Σήμερα ολοκληρώνετε και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Χαίρεται ο κ. Τσακαλώτος που υπέκυψε στα πάντα και ολοκλήρωσε την αξιολόγηση. Μπράβο σας που τα καταφέρατε.

Μπορείτε να μου πείτε για πιο λόγο υπάρχετε ακόμα; Αν αυτά που κάνετε είναι λάθος και αποτύχουν, τότε είστε εξωνημένοι. Πουλήσατε τις ιδέες σας για την καρέκλα και θα έχετε καταστρέψει τη χώρα. Πρέπει να αποσυρθείτε στα σπίτια σας. Ας έρθει η Ζωή και ο Παναγιώτης στη θέση σας. Καλύτερα θα είναι.

Αν από την άλλη είναι σωστά όσα κάνετε τώρα και απογειώσουν τη χώρα, τότε ότι πιστεύατε ως τώρα είναι λάθος. Όλη η ιδεολογία σας είναι άχρηστη. Πρέπει να κρυφτείτε και να μην ξαναεμφανιστείτε ποτέ. Μονά – ζυγά δηλαδή χαμένοι.

Αυτοί που δεν πρέπει να ξαναεμφανιστούν ποτέ είναι οι Υπουργοί.

Δε ντρέπεται ο κ. Κατρούγκαλος να λέει πως το ΕΚΑΣ ήταν αχρείαστο; Εσείς πως νιώθετε που τον ακούτε;  Να το καταργήσει τώρα λοιπόν αν είναι άχρηστο. Αν λέει ψέματα, να παραιτηθεί γιατί παίζει με τον πόνο των αδυνάμων.   

O χειρότερος όμως είναι ο κ. Σπίρτζης. Προσπάθησε να εμποδίσει την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας και έφαγε τέτοια σφαλιάρα που ντράπηκε να πατήσει εδώ μέσα για να στηρίξει την απόσυρση του νόμου του. Έστειλε στη θέση του την κ. Χρυσοβελώνη που βέβαια δε μπορούσε να αρθρώσει λέξη, αλλά τι να κάνει η καημένη.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Δεν θα μιλήσω για τα επιμέρους. Δύο λόγια μόνο. Η τροπολογία του ΕΚΑΣ μειώνει τα αναδρομικά σε 1 μήνα από 6. Όμως αυτό το ποσό που γλυτώνουν οι συνταξιούχοι του ΕΚΑΣ,  ο Π/Θ μας είπε θα έρθει από το κοινωνικό ταμείο, δηλαδή από το υστέρημα όλων μας.

Σήμερα βλέπουμε πως το ποσό αυτό έρχεται απ’ τους ίδιους τους χαμηλοσυνταξιούχους του ΕΚΑΣ και μάλιστα από τους χαμηλότατους  που αντί να τους κοπούν οι συντάξεις από το 2020, θα κοπούν από το 2019, δηλαδή 1 χρόνο νωρίτερα.  Εξευτελίζονται λοιπόν μόλις μια εβδομάδα μετά, οι εξαγγελίες του Π/Θ. Πως να τον πιστέψει Έλληνας πολίτης αυτόν τον Π/Θ;

Επίσης, να πω πως πρέπει να ξεχάσουν όσοι πληρώνονται με τα ειδικά μισθολόγια τα ισοδύναμα. Λιγοστεύει ο χρόνος για την κυβέρνηση. Τα μέτρα γίνονται μόνιμα άρα δυσκολότερα και τα ισοδύναμα δε θα έρθουν ποτέ. Αν υπήρχαν θα τα είχε φέρει ως τώρα, η κυβέρνηση , όπως προσπαθούσε αγωνιωδώς.

Τέλος με νέα τροπολογία που ήρθε πριν μια ώρα, πουλιούνται όλα τα δάνεια με εγγύηση του δημοσίου, αλλά και τα δάνεια της πρώτης κατοικίας κάτω των 140 χιλιάδων ευρώ. Πάνε στα κοράκια- εισπρακτικές.  Πάνε οι κόκκινες γραμμές. Να μας πει όμως ο κ. Τσακαλώτος αν τα κοράκια στραφούν κατά του δημοσίου και ζητήσουν άμεσα τις εγγυήσεις τι θα κάνετε; Θα σας πω εγώ τι θα κάνετε. Δε θα βγαίνουν τα νούμερα και θα πέσει ο κόφτης που θα περικόψει μισθούς δημοσίων υπαλλήλων. Τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων τους δίνεται σήμερα στα κοράκια.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Είστε επικίνδυνοι για τη χώρα. Είστε χρήσιμοι μόνο για τους δανειστές.

Πρώτον γιατί δεν διαπραγματεύεστε. Κολλάτε σε 1-2 θέματα  επικοινωνιακά και σε όλα τα υπόλοιπα, λέτε ΟΚ.

Δεύτερον, γιατί θέλουν ΠΑΣΟΚ- ΝΔ στην αντιπολίτευση οι δανειστές. Σε άλλα κράτη με μνημόνιο, κυβέρνηση και αντιπολίτευση έδωσαν τα χέρια και έβγαλαν τη χώρα από την κρίση.

Εδώ δεν υπήρξε τέτοια συναίνεση. Βλέπετε, οι δανειστές μπορούν να εκβιάσουν την κυβέρνηση, αλλά δε μπορούν να εκβιάσουν την αντιπολίτευση. Δεν έχουν εργαλεία. Γονάτισαν την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Ζητούσαν τη συναίνεση της ΝΔ. Εις μάτην. Ήρθε η ΝΔ και γονάτισε και αυτή. Δε μάθατε από το μάθημά της και κηρύσσατε επανάσταση. Τώρα ήρθατε και γονατίσατε εσείς.

Έτσι οι δανειστές πήραν τη συναίνεση στην πράξη χτυπώντας και γονατίζοντας σταδιακά όλο το πολιτικό σύστημα. Τώρα όλοι σας συμφωνείτε.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Τρέμετε τις εκλογές, για αυτό και κλείσατε την αξιολόγηση. Γιατί ο λαός στη συνείδησή του σας έχει διώξει ήδη.

Με την ψήφιση αυτή όμως δεν θα σας χρειάζονται ούτε οι δανειστές γιατί τελειώνουν οι νόμοι. Τώρα θέλει υλοποίηση που δεν θα κάνετε ποτέ. Άρα οι προστάτες σας, οι προστάτες του προτεκτοράτου που φτιάξατε, σε πρώτη ευκαιρία, θα σας διώξουν και αυτοί.

Θα είναι η  αρχή  μιας νέας εποχής ευθύνης.

Θα είναι η αρχή  για να ξαναγεννηθεί η Ελπίδα.