Ανακοινώσεις

Όχι άλλες παλινωδίες κ.Τσίπρα

Cosco, ΔΕΣΦΑ και τώρα Ελληνικό. H κυβέρνηση από τη μια δηλώνει πρόθυμη στους δανειστές να υλοποιήσει όσα της επιβλήθηκαν με το τρίτο μνημόνιο και από την άλλη κηρύττει «ανταρτοπόλεμο» για εσωτερική κατανάλωση.
Ακούμε έκπληκτοι για την πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού να κινήσει διαδικασία οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου σε περιοχή των Δήμων Αργυρούπολης και Ελληνικού που καταλαμβάνει το σύνολο σχεδόν των εκτάσεων του παλαιού αεροδρομίου!

15 χρόνια κρατάει η περιπέτεια ενός χώρου που μπορούσε ήδη να συγκαταλέγεται στις ωραιότερες αστικές περιοχές στην Ευρώπη. Πρώτα ήταν οι παλινωδίες των εκάστοτε κυβερνήσεων και τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση έχουμε το «νέο όραμα» για το Ελληνικό: Η προσπάθεια της κ. Βαλαβάνη το 2015 να το μετατρέψει σε χωματερή, η «γκετοποίηση» που ήρθε με την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών και τώρα, αφού η συμφωνία μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και αναδόχου εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, έρχεται το ΥΠ.ΠΟ. να οριοθετήσει αρχαιολογικό χώρο.

Προφανώς το ΥΠ.ΠΟ θεωρεί ότι ο χώρος είναι τέτοιου πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος που η εκμετάλλευσή του από το ίδιο το Υπουργείο θα φέρει έσοδα τουλάχιστον ίσα με αυτά που θα προκύψουν από τη σύμβαση, δηλαδή έως και 10 δις στα 25 χρόνια- και επιπλέον δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας.

Ας σταματήσει επιτέλους η κυβέρνηση τις παλινωδίες που εκθέτουν τη χώρα και κυρίως ας βγει ο κ. Τσίπρας να μας πει: Τι ισχύει; Η συμφωνία με τους επενδυτές ή οι ιδεοληψίες του κ. Μπαλτά;

Και κυρίως ας αποφασίσει ο Πρωθυπουργός: Μπορεί ή όχι να κυβερνήσει;