«Σε επίπεδο συμβολισμού και εντυπώσεων το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ πήγε καλά αλλά διαπιστώνω μια σύγχυση ως προς το θέμα των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης», επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον Alpha 98.9 και στη Γιάννα Παπαδάκου τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε σε μια διαδικασία κατά την οποία το μέσο ελληνικό νοικοκυριό χάνει χρήματα είτε γιατί θα μειωθεί το επόμενο διάστημα το αφορολόγητο είτε γιατί οι συντάξεις θα περικοπούν περαιτέρω».
Αναφερόμενος στο κόστος αναβάθμισης των F-16, εκτίμησε ότι θα είναι 2,4 δισ. ευρώ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα εμπιστευτώ πιο πολύ τα αμερικανικά έντυπα από τις δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση του κ. Καμμένου ή των υπολοίπων της κυβέρνησης. Τα F-16 σαφώς και πρέπει για λόγους εθνικής ασφάλειας να αναβαθμιστούν αλλά με τρόπο που να φέρνουν προστιθέμενη αξία στη χώρας μας».
Χαρακτήρισε θετικές τις δηλώσεις για το χρέος «αλλά δε φτάνουν», όπως επεσήμανε. «Θα περίμενα από τον πρωθυπουργό να υπογράψει 5-10 συμφωνίες με επιχειρηματίες των ΗΠΑ, οι οποίοι ενδιαφέρονται να έρθουν και να επενδύσουν στη χώρα μας».
«Κανένας δεν έχει καταλάβει ακόμα γιατί ο πρωθυπουργός δεν πήρε μαζί του επιχειρηματίες στις ΗΠΑ. Ίσως το ταξίδι να σχεδιάστηκε βιαστικά. Εάν η κυβέρνηση δε δουλεύει νυχθημερόν για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας σε μια χώρα ενός εκατομμυρίου ανέργων, τότε τι άλλο κάνει;», διερωτήθηκε ο κ. Θεοχάρης.
Σε ερώτηση για το κλίμα που εισέπραξε κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, καθώς ήταν ομιλητής στην Ετήσια Σύνοδο της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ για ζητήματα φορολόγησης του πλούτου, υπογράμμισε ότι «η Παγκόσμια Τράπεζα από το καταστατικό της προσπαθεί να μειώσει τις ανισότητες και τη φτώχεια, αλλά από τις επαφές μου γενικότερα διαπίστωσα ότι υπάρχει μια κόπωση, όλοι θα ήθελαν να μπει η χώρα μας σε ράγες σταθερότητας. Υπάρχει και μια ανησυχία κατά πόσο το χρονοδιάγραμμα της 3ης αξιολόγησης θα τηρηθεί ώστε να επανεξεταστεί και το θέμα του χρέους», κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.