Φόρμα Επικοινωνίας

  Σύντομο Βιογραφικό

  Ο Χάρης Θεοχάρης είναι κάτοχος διπλώματος MEng στην τεχνολογία λογισμικού (Software Engineering (Hon) – 1993) από το Imperial college of Science Technology and Medicine του Λονδίνου. Κατά την διάρκεια της καριέρας του διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων αλλά δούλεψε και σε νεοσύστατες εταιρείες καινοτομίας (start-up).

  Από το Νοέμβριο του 2011 ως το τέλος του 2012 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων όπου εισήγαγε νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών μειώνοντας παράλληλα τη γραφειοκρατία. Τον Ιανουάριο του 2013 ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων. Στις προτεραιότητές του ήταν η εδραίωση της διαφάνειας και του ελέγχου τόσο από τη Δημόσια Διοίκηση όσο και από τον πολίτη μέσω της δημιουργίας της ιστοσελίδας www.publicrevenue.gr. H θητεία του ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2014.

  Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη Βουλευτής στη Β’ Αθηνών με το Ποτάμι συγκεντρώνοντας 18.185 σταυρούς και επανεξελέγη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος ως τον Φεβρουάριο του 2016, οπότε και παραιτήθηκε από τη θέση. Τον Απρίλιο του 2016 ανεξαρτητοποιήθηκε και έγινε εκπρόσωπος των ανεξάρτητων βουλευτών στη Διάσκεψη των Προέδρων.

  Τον Δεκέμβριο του 2018 προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, με την οποία θα είναι υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Β Περιφέρειας της Αθήνας.

  Τον Ιούλιο του 2019 με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναλαμβάνει Υπουργός Τουρισμού.

  Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter

  Στοιχεία Επικοινωνίας

  Διεύθυνση

  Στριγγάρη 3, Αγ. Δημήτριος

  Τηλέφωνο

  210 7292779

  Fax

  211 1820201

  Email

  Χάρτης