Η ρητορική της κυβέρνησης βασίζεται στο ψέμα: Επιχαίρει για το ΦΠΑ, αλλά στον προϋπολογισμό για το 2015 προβλέπει αύξηση συντελεστών, αύξηση κατανάλωσης και μείωση εσόδων, δηλαδή αύξηση της φοροδιαφυγής. Περηφανεύεται για τους φορολογικούς ελέγχους, αλλά με τα στοιχεία του Ιανουαρίου φαίνεται ότι έκανε λιγότερους ελέγχους το 2015 από ότι το 2014, αλλά και το 2013 όταν το νομικό πλαίσιο ήταν δυσχερέστερο. Συζητάμε πόσο πετυχημένες ήταν οι «ρυθμίσεις» των 100 δόσεων και φτάσαμε το Νοέμβριο να έχουμε 11,83 δις νέα ληξιπρόθεσμα από την αρχή του έτους, υπογράμμισε ο Χάρης Θεοχάρης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού μιλώντας στην εκπομπή της Μ. Πυργιώτη στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.
Δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε τη συνταγή της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, με αποτέλεσμα να πληρώνουν διαρκώς τα «συνήθη υποζύγια», τόνισε. Η οικονομική πολιτική του κράτους είναι ουσιαστικά δύο πυραμίδες: η κοινωνική πολιτική πρέπει να είναι στοχευμένη, ώστε πραγματικά να μπορεί αυτός που έχει ανάγκη (όσοι βρίσκονται στην ανεργία, στην φτώχεια ή έχουν προβλήματα αναπηρίας) να ξεφύγει από το πρόβλημά του και στην Ελλάδα την έχουμε διευρύνει τόσο ώστε να δίνουμε «χαρτζιλίκι». Αντίθετα στη φορολογική πολιτική έχουμε θεσπίσει τόσες εξαιρέσεις ώστε αναγκαζόμαστε να αυξάνουμε κατακόρυφα τους συντελεστές και να πληρώνουν μονίμως οι ίδιοι.
Σχετικά με την οργάνωση του ΣΔΟΕ και την σχεδιαζόμενη ένταξή του στη ΓΓΔΕ, υπογράμμισε ότι είναι ελπιδοφόρο που ακολουθείται ακόμη ο τρόπος στοχοθεσίας και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός που είχαν θεσπιστεί επί της δικής του θητείας, ενώ ακόμα και τότε το ΣΔΟΕ δεν περιλαμβανόταν στη στοχοθεσία της ΓΓΔΕ. Ως προς το μοντέλο λειτουργίας είπε ότι άλλες χώρες εντάσσουν το ΣΔΟΕ στη δομή της ΓΓΔΕ και άλλες εκτός, με τις πρώτες να φαίνεται να έχουν καλύτερες επιδόσεις- σε καμία ωστόσο χώρα το ΣΔΟΕ δεν ασχολείται με τις «αποδείξεις από τις τυρόπιτες» όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά με την πάταξη της σκληρής φοροδιαφυγής. Στην Ελλάδα ωστόσο καμία κυβέρνηση δεν θέλησε να εντάξει το ΣΔΟΕ στη δομή της ΓΓΔΕ.
Σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα, τόνισε ότι υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και αυτοί είναι ότι έχουν καταρριφθεί τα ψέματα με τα οποία κέρδισαν τις εκλογές. Τα ψέματα όμως συνεχίστηκαν και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και συνεχίζονται ακόμη, όταν η κυβέρνηση για παράδειγμα λέει ότι δεν θα κοπούν οι κύριες συντάξεις. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και οι αναγκαίες περικοπές δε γίνονται με δικαιοσύνη: η κυβέρνηση προτιμά να κόψει 20€ άδικα, από κάποιον που έτσι και αλλιώς θα έκοβε 10 € για να γλιτώσει κάποιους άλλους, αντί να προχωρήσει σε περικοπές ανάλογα με το τι έχει πληρώσει ο καθένας.
Κατέληξε λέγοντας ότι το Ποτάμι δεν πρέπει να σκεφτεί την πιθανότητα συνεργασίας με την κυβέρνηση από τη στιγμή που αυτή είναι μια κυβέρνηση που δεν θέλει τις μεταρρυθμίσεις και άρα εκλείπουν εντελώς οι προϋποθέσεις για οποιαδήποτε συνεργασία.