Στο μέτωπο της οικονομίας, ερωτηθείς για τον τρόπο που θα επιτευχθεί η έξοδος από την μνημόνιο, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι η έξοδος θα είναι «καθαρή», αλλά μόνο για την πλευρά των Ευρωπαίων.
«Καθαρή έξοδος υπάρχει και υπάρχει φυσικά για τους Ευρωπαίους. Δε θα πάνε στα κοινοβούλια, δε θα δώσουν νέα χρήματα, όμως θέλουν να διασφαλίσουν ότι δε θα υπάρξει αναστροφή και αντιστροφή των μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει. Μετά την έξοδο θα υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για τη χώρα μας, οι οποίες θα περάσουν υπό τον μανδύα της γενικότητας, ότι θα ισχύουν δηλαδή και για τις άλλες χώρες. Η επιτήρηση θα γίνεται αυτόματα μετά την έξοδο από τα προγράμματα, θα είναι αυξημένη, αλλά το κύριο και πιο σημαντικό είναι ότι η Κομισιόν μονομερώς θα μπορεί να βάζει μια χώρα – η οποία έχει κάνει αναστροφή – ξανά σε νέο πρόγραμμα χωρίς να το έχει ζητήσει».
«Το πολιτικό μας σύστημα έχει περίπου 7 χρόνια να αλλάξει, να δημιουργήσει ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, στη βιομηχανία, τον τουρισμό, την εκπαίδευση ώστε να κρατήσουμε στη χώρα μας τους νέους που τελειώνουν τις σπουδές τους και θέλουν να μπουν στην αγορά εργασίας», κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.