Ραδιόφωνο

Η πολιτική ελίτ δε μπορεί να ακούσει πια τον κόσμο.

«Το πολιτικό αδιέξοδο, το κενό που νιώθουν πολλοί συμπολίτες μας είναι ότι έχουμε μια αντιπολίτευση που φέρει ευθύνη για την πτώχευση, και δεν έχει ζητήσει συγγνώμη προκειμένου να μπορέσει να πείσει τον ελληνικό λαό ότι πρέπει να την ξανά εμπιστευτεί, και μια κυβέρνηση που υποσχέθηκε το καινούριο, υποσχέθηκε ότι η ελπίδα έρχεται και μας έφερε την αντιγραφή του manual των πρακτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων», επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Γιώργο Τράγκα.

Και συνέχισε λέγοντας ότι η πολιτική ελίτ δε μπορεί να ακούσει πια τον κόσμο. «Ο λαός φωνάζει, ο λαός στενάζει και δεν υπάρχουν πολιτικοί να τον ακούσουν. Συμπεριφέρονται σαν καθηγητές πανεπιστημίου, οι οποίοι από καθέδρας ασκούν κριτική και οι λύσεις που προσφέρονται από πάνω προς τα κάτω δεν απαντούν καν στα προβλήματα του κόσμου».

Εκτίμησε δε ότι το 44% της αποχής θα ξεπεράσει το 50% στις επόμενες εκλογές. «Η μάχη που πρέπει να δώσουμε όλοι οι πολιτικοί που νοιαζόμαστε για τη χώρα είναι με την αποχή. Αυτή η αποχή αντιστοιχεί σε μια χώρα όπου οι πολίτες δεν εμπιστεύονται κανέναν, άρα πώς θα βγει από την κρίση; Χωρίς εμπιστοσύνη καμία χώρα δε μπορεί να δημιουργήσει το μέλλον της. Επομένως αυτός πρέπει να είναι ο κύριος στόχος μας».

Σχετικά με την κατάσταση στην οικονομία, ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι τον Αύγουστο η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αλλάξει την ατζέντα, αλλά τα πράγματα δε θα είναι τόσο εύκολα όσο μας παρουσιάζονται. «Οι επενδυτές τους οποίους θεωρητικά θέλουμε να προσελκύσουμε, πρέπει να νιώσουν ασφάλεια ότι δε θα υπάρξουν πισωγυρίσματα στις μεταρρυθμίσεις».

Σε ό, τι αφορά τα κόκκινα δάνεια και τα χρέη των πολιτών, επεσήμανε την ανάγκη να βρεθεί μια ισορροπία, μια χρυσή τομή. «Την ίδια στιγμή που δεν πρέπει να είναι γενικευμένοι οι πλειστηριασμοί για να προστατευτεί ο δανειολήπτης που έχει αποπληρώσει το κεφάλαιο και δυσκολεύεται στους τόκους, δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον κακοπληρωτή που έχει πληρώσει μόνο την πρώτη δόση να αγοράσει το δάνειό του στο 20% της αξίας του. Αυτό το αίσθημα δικαίου πρέπει να το δώσουμε τον κόσμο».

«Το πρόβλημα είναι ότι η χώρα συνολικά δεν έχει στρατηγική, αλλά ούτε και τις δομές που χαράσσουν τη στρατηγική. Έχουμε στρατηγική 5ετίας για τις υποδομές; Έχουμε για το πώς θέλουμε να αναπτύξουμε τον τουρισμό; Έχουμε για την ενέργεια, για την άμυνα, για την εσωτερική ασφάλεια; Λείπει το ζήτημα της στρατηγικής συνολικά», κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.