«Δεν ξέρω ποιον ανακούφιζε το «παράλληλο προγράμμα», το οποίο και απεσύρθη, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν μια συρραφή από ρουσφέτια», δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης, σήμερα το πρωί στο Πρακτορείο FM 104,9. Έδωσε το παράδειγμα των γιατρών των απομακρυσμένων νησιών που μοριοδοτούνται με τρόπο ώστε με πέντε χρόνια υπηρεσία να μπορούν να γίνουν διευθυντές σε κλινικές μεγάλων νοσοκομείων. «Οπωσδήποτε χρειάζεται ο κόσμος γιατρούς στα νησιά, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με μια σωστή μεθοδολογία που να λειτουργήσει αποτελεσματικά, αλλιώς δεν θα έχουμε γιατρούς ούτε στην περιφέρεια ούτε στο κέντρο», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Η κυβέρνηση έσπευσε να αποσύρει το «παράλληλο πρόγραμμα», συμφωνώντας να το επαναφέρει κοστολογημένο μετά τις γιορτές, όταν οι θεσμοί της το ζήτησαν. Όταν υπέβαλε το ίδιο αίτημα η αντιπολίτευση, η κυβέρνηση είχε αρνηθεί. Δείχνει έτσι την άποψή της και το σεβασμό της για το Κοινοβούλιο», πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης.
Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό, το χρέος και τη σύνδεση που κάνουν οι «θεσμοί» μεταξύ των δύο, απάντησε ότι συνδετικός παράγοντας είναι ο παράγοντας χρόνος. Το χρέος θα λυθεί μέσω μιας επιμήκυνσης 20-30 ετών και το ασφαλιστικό πρέπει να αντιμετωπιστεί για τον ίδιο χρονικό ορίζοντα. Οι θεσμοί που θα αποδεχτούν την επιμήκυνση πρέπει να είναι σίγουροι ότι σε 20 με 30 χρόνια δεν θα έχουμε πάλι ελλείμματα εξαιτίας του ασφαλιστικού.
Αναφορικά με την προοπτική συνεργασίας με τους κυβερνητικούς εταίρους, ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι εφόσον ο Πρωθυπουργός έχει επιλέξει ως μοναδικό του εταίρο τον κ. Καμμένο και έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση είναι ισχυρή με 153 βουλευτές, δεν υπάρχει ζήτημα συνεργασιών.