Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό που θέλει η κυβέρνηση από τη μία και η διεθνής κοινότητα από την άλλη είναι το ίδιο πράγμα σχετικά με το νόμο Κατσέλη. Η κυβέρνηση ενδεχομένως να θέλει σε έναν ιδανικό κόσμο να κάνει το νόμο ακόμη πιο ελαστικό ενώ η διεθνής επενδυτική κοινότητα ενδιαφέρεται για το αν υπάρχει σταθερότητα στο τραπεζικό σύστημα, δηλαδή μεγαλύτερη ακρίβεια στις διατάξεις του νόμου Κατσέλη.
Διάφοροι ευρωπαίοι αξιωματούχοι λένε ότι πάμε καλά και η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι πιάνει τους στόχους σε σχέση με τα πλεονάσματα, τα υπέρ πλεονάσματα, τους φόρους αλλά μόνο με ένα πράγμα δεν ασχολείται κανένας. Πρόσφατα το ΙΟΒΕ αναθεώρησε τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη από 2,4% σε 2%, στοιχεία, που συνδέονται με τις πραγματικές εξετάσεις απέναντι στον άνεργο, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον εργαζόμενο.
Όσον αφορά το θέμα του κατώτατου μισθού, θυμίζω ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν ψήφισε κάτι, απλά εφαρμόζει με Υπουργικές αποφάσεις το νόμο του 2014, τον οποίο χαρακτήριζε ως εργασιακή γαλέρα και η ίδια τότε ως αξιωματική αντιπολίτευση καταψήφιζε. Θα πρέπει να πούμε βέβαια, ότι είναι άλλο πράγμα να αυξάνεις το μισθό και άλλο να αυξάνεις το εισόδημα, καθώς αν λάβουμε υπόψη και τη μείωση του αφορολογήτου, ο εργαζόμενος στην ουσία θα δει αύξηση από τη διαφορά 0,28 ευρώ.