Ραδιόφωνο

Δεν μπορεί να χάνονται ιστορικές ευκαιρίες να μπουν χαλινάρια στις ανίκανες κυβερνήσεις που βλέπουμε – Real FM

Σχολιάζοντας το υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο σήμερα στον Real FM και στο Νίκο Χατζηνικολάου ο Χάρης Θεοχάρης ανέφερε, ότι μεταξύ των διατάξεών του υπάρχουν κάποια θετικά μέτρα, όπως η μείωση των προστίμων και η μεταφορά της φοροδιαφυγής στο πεδίο της ποινικής αντιμετώπισης σύμφωνα με την τάση που ακολουθείται στις χώρες του ΟΑΣΑ, αλλά από την άλλη υπάρχουν διατάξεις με τις οποίες δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσει. Συγκεκριμένα η πρόβλεψη της δυνατότητας του φορολογούμενου να καταθέσει τροποποιητική ή εκπρόθεσμη φορολογική δήλωση κατά τη διάρκεια του ελέγχου συγκαταλέγεται στα αρνητικά του νομοσχεδίου. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει η δυνατότητα, όταν ήδη έχει αρχίσει ο έλεγχος.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη βιωσιμότητα του μνημονιακού προγράμματος διευκρίνισε, ότι ένα μνημόνιο δεν είναι ότι βγαίνει ή δεν βγαίνει  από μόνο του, αλλά η εφαρμογή του εξαρτάται από την Κυβέρνηση που το διαχειρίζεται. Δεν υπάρχει, όπως είπε, ούτε θέμα διαπραγμάτευσης, ούτε θέμα παράλληλου προγράμματος, του ασυγχώρητου ψέμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνο ανάγκη αποκατάστασης της εμπιστοσύνης και της σταθερότητας, ώστε να βρεθούν δουλειές για τους ανέργους. Παράλληλα εξέφρασε την απαισιοδοξία του για τις δυνατότητες αυτής της Κυβέρνησης. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί και δεν θέλει να κυβερνήσει. Έπεισε τον ελληνικό λαό, ότι τους προηγούμενους επτά μήνες δεν κυβέρνησε γιατί διαπραγματευόταν. Και τους επόμενους οκτώ μήνες θα βλέπουμε θεάματα, ο,τιδήποτε εκτός από διακυβέρνηση, ενώ κάθε δείκτης της οικονομίας θα επιδεινώνεται.

Τέλος αναφέρθηκε στις προσυνεδριακές και συνεδριακές διαδικασίες σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για όλα τα ζητήματα που τίθενται για το ΠΟΤΑΜΙ τόσο από πλευράς ιδεολογικής-πολιτικής όσο και με την οπτική των συνεργασιών εκτιμώντας, ότι από το συνέδριο θα προκύψει μία κοινή απόφαση που θα μπορεί να στηριχτεί από τη βάση του κόμματος. Αυτή η συζήτηση δεν μπορεί να αποφευχθεί. Δεν μπορεί να χάνονται ιστορικές ευκαιρίες να μπουν χαλινάρια στις ανίκανες κυβερνήσεις που βλέπουμε.